Schimba vibe-ul balconului tau din Cartierul Solar cu felinare deosebite

Schimba vibe-ul balconului tau din Cartierul Solar cu felinare deosebite

Ai un apartament cu balcon tip lodje? 

Schimba vibe-ul balconului tau din Cartierul Solar cu felinare deosebite

Daca te-ai mutat recent intr-un apartament din Cartierul Solar si ai ales un imobil cu balcon tip lodja, atunci sa stii ca poti sa-ti transformi balconul intr-un loc boem. Iti doresti un colt pentru meditatie, pentru lectura? Pentru asta ai nevoie de un felinar sau felinare. In magazinele de specialitate si in cele online vei gasi o varietate larga de felinare din care poti alege. In functie de gusturile pe care le ai si de designul si spatiului balconului, optiunile sunt variate. Dar in principiu, trebuie sa fii atent la cateva aspecte. Schimba vibe-ul balconului tau din Cartierul Solar cu felinare deosebite.

Materialul din care sunt facute felinarele

Este bine sa iei in considerare doar felinarele care sunt facute din materiale rezistente la conditiile exterioare, cum ar fi umiditatea sau razele soarelui. Chiar daca in cele mai multe cazuri felinarele le vei monta intr-o zona acoperita, expunerea lor la exterior le poate afecta in timp, suferind defectiuni. Asadar, iti recomandam sa alegi felinare din materiale rezistente. Aluminiul, otelul inoxidabil si cuprul sunt principalele materiale utilizate la fabricarea corpurilor de iluminat. Aluminiul este poate cel mai indicat, cu mentiunea ca trebuie sa fie acoperit cu un strat anticoroziv, pentru un plus de rezistenta. Cuprul, in schimb, este unul dintre cele mai durabile materiale folosite pentru exterior. Acesta rezista atat la apa, cat si la umezeala din aer, fiind si un material care nu rugineste.

Asa cum am mentionat si mai sus, datorita faptului ca felinarele trebuie sa functioneze in conditii de expunere la factori ce pot degrada si deteriora functionarea acestora, felinarele trebuie sa fie construite astfel incat sa faca fata cu brio acestor conditii. Pentru ca un corp de iluminat sa fie ideal pentru balcon, trebuie sa fie incadrat intr-o clasa de protectie de minimum 44. Clasa de protectie 44 (IP44) este minimul pe care corpurile de iluminat de exterior il pot avea. Cu cat clasa de protectie creste, cu atat corpurile de iluminat sunt mai rezistente la factori externi.

IP44 –  corpul de iluminat este protejat impotriva infiltrarii corpurilor solide straine cu un diametru de peste 1,0 mm, precum si la atingerea sau apropierea de partile component in functiune cu ajutorul sarmelor si panglicilor cu diametrul sau grosimea de peste 1,0 mm. De asemenea, corpul de iluminat este protejat impotriva stropirii cu apa din diverse directii.

Modul in care se monteaza felinarele

Alegerea unui felinar tip lustra sau a unuia care se monteaza pe perete depinde foarte mult de stilul in care este amenajat balconul. De exemplu, iti recomandam sa alegi un felinar tip lustra din metal cu accente aurii sau argintii, cu montare pe tavan, in cazul in care fatada balconului vine cu insertii tip caramida sau piatra. Astfel, marginile metalice ale felinarului pandantiv vor adauga un plus detaliilor fatadei.

De exemplu, daca ti-ai amenajat balconul ca un foisor din lemn, poti alege sa montezi cate un felinar pe fiecare latura sau in colturile acestuia. Daca vrei sa ai mai multa lumina pentru serile de lectura, poti adauga in mijloc un felinar tip lustra.

Totul tine de tine si de spatiul pe care vrei sa il dedici. Pana la urma totul tine de buget si de posibilitatile financiare are fiecaruia. Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar