Pasionat de jocurile cu masini? Alege un volan de racing

Pasionat de jocurile cu masini? Alege un volan de racing

Esti pasionat de jocurile cu masini? Alege un volan de racing în noul tău living din Cartierul Solar

Fie ca esti gamer sau nu, fie ca ai copii cu care sa te joci sau poate ca te joci cu partenera de viata, toata lumea stie ca jocurile de tip racing sunt mult mai intense atunci cand schimbi joystick-ul clasic sau tastatura cu un sistem complex de pedale si volan.

Daca te-ai mutat in Cartierul Solar si vrei sa-ti amenajezi living-ul pentru zona de divertisment, poti lua in calcul si montarea unui sistem cu volan si pedale, mai ales daca iubesti jocurile auto.

Diferenta principala in jocurile de racing dintre volan cu pedale si tastatura

De la bun inceput trebuie spus ca tasatura este o modalitate de control digitala in timp ce volanul este vazut ca un controler analogic. Nu este vorba de modalitatea de transfer a datelor catre PC sau consola, ci de catre modul in care sunt inregistrate comenzile utilizatorului.

In clipa in care apesi o tasta aceasta va trimite PC-ului doua informatii importante: indicativul tastei si valoarea 1. Cum ridici degetul PC-ul primeste valoarea 0 pentru acea tasta. Practic intr-un joc cu masini atunci cand apesi pe tasta corespunzatoare virarii la stanga PC-ului i se indica faptul ca volanul este virat 100% in stanga.

Nu exista valori intermediare atunci cand folosesti tastatura pentru controlul volanului si pedalelor. Jocurile moderne incearca sa filtreze insa aceste comenzi, practic aplicand treptat rotirea volanului intr-un interval de timp de cateva zeci sau sute de milisecunde. Fara aceasta filtrare ar fi imposibil sa conduci virtual. Rezultatul poate fi destul de fluid in functie de fizica jocului, insa nici pe departe nu este realist.

In cazul volanului acesta transmite PC-ului gradul exact de rotire al volanului sau nivelul de apasare al pedalelor. Astfel, este perfect posibil pentru joc sa simuleze condusul in cele mai mici detalii. Digital inseamna doar 0 sau 1 – 0% sau 100%, in timp ce analogic inseamna o serie de valori intermediare intre 0% si 100%. Din acest motiv folosirea unui volan cu pedale, in special un model cu Force Feedback, este cea mai realista modalitate de a conduce in simulatoarele auto.

O ultima mentiune este ca cele mai multe controlere de consola folosesc doua joystick-uri analogice ce pot suplini mai bine lipsa unui volan cu pedale decat o poate face o tastatura.

Cele mai importante caracteristici ale unui volan de gaming

Daca ai ajuns deja pana aici probabil esti convins de utilitatea unui volan de gaming si vrei sa-ti cumperi si tu unul. Nu te grabi. Sunt cateva specificatii si caracteristici importante care fac diferenta intre un volan bun si unul care te va face sa urasti simulatoarele auto.

Compatibilitate cu console si PC-uri. Foarte important de verificat este compatibilitatea dintre volan si platformele de gaming: PC, Xbox sau PlayStation. Modelul pe care ai pus ochii trebuie sa fii neaparat compatibil cu versiunea ta de consola. Un model compatibil PlayStation 3 nu va fi neaparat compatibil cu PS4. Exista si modele pentru consolele mai putin populare, precum Wii, Nintendo Switch, 3DS etc. Oferta este insă destul de limitata. Atat cand vine vorba de volane cat si cand discutam despre simulatoare veritabile, nu jocuri arcade de racing.

Sistemul de fixare. Trasul de volan si apasatul pe pedate este o activitate fizica mult mai intensa decat apasarea unei taste sau miscarea unui joystick. Din acest motiv sistemul de fixare al volanului de birou si al pedalelor pe podea joaca un rol foarte important. Nimic nu este mai deranjant ca un volan ce se misca atunci cand tragi tare stanga – dreapta. Sau niste pedale care aluneca pe podea sau covor si dupa care trebuie sa te lungesti pentru a le putea apasa corespunzator. In cazul volanului evita fixarea cu suruburi si opteaza pentru cleme solide, acoperite cu material cauciucat pentru aderenta si pentru a proteja biroul.

Pana la urma totul tine de bugetul pe care esti dispus sa-l investesti. Si daca inca nu te-ai decis unde sa-ti cumperi apartamentul, nu uitat ca poti prinde oferta noastra de nerefuzat. Ne poti suna sau poti sa ne vizitezi showroom-ul. Inca avem oferta cu doua case la pret de una.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar