Papagalii – Cele mai prietenoase pasari de apartament

Papagalii – Cele mai prietenoase pasari de apartament

3 dintre cele mai interesante specii de papagal pentru apartament

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou alaturi de familia ta, daca ai copii care inca n-au ajuns la scoala, pentru fericirea lor si pentru un vibe sanatos in locuinta e bine sa ai si o pasare de apartament. Pasarile, spre deosebire de alte animale de casa, sunt usor de crescut si vor oferi o atmosfera jucausa locuintei. In plus, exista pasari de apartament care pot fi invatate sa vorbeasca sau domesticite incat sa zboare la comanda, sa se aseze in palma ta sau pe umar.

Papagalii – Cele mai prietenoase pasari de apartament

Papagalii sunt cele mai prietenoase pasari de captivitate. Unele specii de papagal au speranta de viata chiar si de 60 de ani. Asta inseamna ca iti pot fi prieteni pe viata.

  1. Papagalul cenusiu (African Jako)

Specia African Jako este cea mai locvace specie de papagal. Practic este una dintre speciile cel mai usor de dresat sa vorbeasca. Masculul de obicei are penajul mai colorat, cu o coada roșie sau vișinie, iar femela are tente de cenușiu. Paradoxal pentru aceasta specie, masculul este mult mai vorbaret decat femela dar si mai incapatanat.

Daca ai rabdare cu un astfel de exemplar, acesta poate ajunge la performante de peste 100 de cuvinte cunoscute, pe care le rostesc in context. Acest lucru le demonstreaza inteligenta iesita din comun.

Practic, un astfel de papagal poate sa iti raspunda destul de amuzant la diferite intrebari. Exista specii de African Jako care au ajuns sa vorbeasca mai multe limbi straine. Acestia stiu sa imite destul de bine alte specii de animale sau chiar zgomote urbane.

  1. Papagalul Ara

Specia Ara este una dintre cele mai mari specii de papagal ce traieste pana la 60 de ani in captivitate. La maturitate, un astfel de exemplar poate sa atinga si un metru masurat de la varful cozii pana la varful ciocului.

De asemenea, este una dintre speciile cu un colorit care aproape depaseste paunul in complexitate si cromatica. La masculi, partea dorsala a corpului este acoperita cu pene albastre, turcoaz sau azurii iar cea ventrala este colorata in galben, portocaliu sau rosu ocru.

Fruntea si crestetul capului sunt verzi strident sau verde militar, ciocul este negru carbune sau maro mahon, iar degetele gri-negre.

Din pacate, pentru un astfel de papagal spatiul trebuie sa fie extrem de mare pentru ca sunt foarte galagiosi daca sunt tinuti doar in captivitate. Daca ai un balcon de tip loje, poti sa-i amenajezi acolo un spatiu doar pentru el. Ca si la specia African Jako, si papagalul Ara iubeste fructele si legumele, in special morcovii, bananele, merele, prunele si semintele de dovleac si de Floarea Soarelui.

  1. Papagalul Micul Alexander

Papagalii din specia Micul Alexander, dupa cum le spune si numele, sunt printre cele mai mici pasari de captivitate. Masculii de obicei au un penaj preponderent verde, albastru sau galben. Ciocul este rosu si cu un inel rosu la nivelul gatului. Femela are un colorit mai estompat, un fel de verde amestecat cu bleu.

Chiar daca nu este prea vorbaret si se cunosc putine specii care au putut fi dresate sa vorbeasca, este extrem de sociabil si linistit si se acomodeaza rapid cu oamenii, cu alte animale de apartament sau alte pasari.  Indiferent de alegerea facuta, e important sa cautati acea specie de pasare care sa ofere un plus de confort si culoare in casa voastra.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar