Tipuri de exercitii care pot fi facute in apartamentul tau

Tipuri de exercitii care pot fi facute in apartamentul tau

Tipuri de exercitii care pot fi facute in apartamentul tau

3 tipuri de exercitii pentru echilibrare energetica care pot fi facute in siguranta in living

Daca te-ai mutat recent intr-un apartament din cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar, cu siguranta ca te-ai gandit ce tipuri de exercitii poti sa faci in living pentru echilibrare energetica si corporala. Daca esti o femeie de cariera hiperactiva sau lucrezi ca CEO intr-o multinationala, ai nevoie cu certitudine de cateva tehnici de relaxare. Am selectat pentru tine cele mai relevante. Iata cateva tipuri de exercitii care pot fi facute in apartamentul tau.

YOGA – Pentru trup si suflet, ideal de practicat in living

Yoga este o practica indiana straveche, caracterizata prin meditatie si exercitiu fizic. Yoga se recomanda celor vor sa-si imbunatateasca flexibilitatea corporala, si, in plus, aceasta poate reduce semnificativ stresul.

In limba sanscrita a vechilor indieni de acum cateva mii de ani, “Yoga” insemna “uniune”. Altfel spus, yoga este o echilibrare energetica intre minte, corp si spirit. Yoga se refera practic la capacitatea de a adopta si mentine anumite posturi si pozitii care faciliteaza fluxuri energetice si stari meditative, conectarea tuturor chakrelor si intrarea intr-o stare de echilibru zen.

Yoga este o metodă de stretching?

Yoga nu este o metoda de stretching, chiar daca presupune adoptarea unor pozitiii extrem de solicitante precum lumanarea sau sfoara. Altfel spus, doua componente esentiale ale practicarii yoga includ exercitiile fizice si tehnici de respiratie.

Exercitiile pot determina cresterea rezistentei organismului, iar in timp, ii amelioreaza semnificativ flexibilitatea. In timpul exercitiilor este controlata si respiratia, cele doua fiind permanent interconectate. Este important ca in timpul acestor exercitii practicantul sa fie foarte concentrat.

Beneficiile oferite de Pilates

Spre deosebire de YOGA, metoda Pilates ajuta la echilibrarea centrului de greutate. Pentru acest beneficiu trebuie sa se consolideze in special muschii abdominali impreuna cu muschii din apropierea coloanei vertebrale.

Altfel spus, majoritatea exercitiilor de pilates tind sa lucreze aceeasi grupa de muschi pentru o mai buna consecventa. Practic, exercitiile Pilates lungesc si intaresc muschii, imbunatatesc mobilitatea si elasticitatea articulatiilor.

Metoda Pilates conditioneaza exersarea intregului corp, chiar si a gleznelor si talpilor. Nici o grupa de muschi nu este antrenata in exces sau prea putin antrenata. Intreaga musculatura se dezvolta echilibrat.

Exercitiile de respiratie Lamaze

Daca esti femeie insarcinata, atunci poti sa alternezi in primele cicluri de sarcina exercitiile de Pilates si Yoga cu exercitiile Lamaze. Aceste exercitii au fost create de Dr. Fernand Lamaze, un medic ginecolog de origine franceza.

Lamaze nu este numai o tehnica de respiratie ci si o metoda de gandire. Gandirea Lamaze subliniaza faptul ca nasterea este un proces natural, normal, sanatos si ca femeile au incredere in acest proces natural prin educatie si sprijin.

Niveluri de respiratie

Cand folosesti metoda Lamaze, incepe cu prima tehnica de respiratie si execut-o atat timp cat functioneaza pentru tine, apoi treci la nivelul urmator. Preferintele tale personale si necesitatile din acel moment te vor ghida cand trebuie sa folosesti tehnicile de respiratie in timpul travaliului.

Vezi aici tipuri de living din Cartierul Solar ===>>> DISPONIBILITATI


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar