Idei de amenajări interioare în Cartierul Solar

Idei de amenajări interioare în Cartierul Solar

Idei de amenajări: Parchet, gresie sau mochetă?

Atunci când intri într-o locuință se întâmplă rareori să observi care este materialul cu care sunt acoperite podelele. Cu toate acestea, fără să-ți dai seama, materialul respectiv, fie că vorbim despre parchet, gresie, mochetă sau covor, îți influențează percepția asupra camerei cu totul, făcând-o să pară mai primitoare, mai modernă, mai spațioasă sau mai originală, în funcție de ce material acoperă podeaua. Așadar, dacă vrei să reamenajezi sau ești în căutarea unei noi locuințe și nu știi exact pentru ce materiale să optezi, găsești mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui material în parte.

Cel mai important lucru de care să ții cont atunci când reamenajezi este ca podeaua să se potrivească cu specificul camerei respective. Așa că vom opta întotdeauna pentru gresie în locul parchetului dacă vorbim de bucătărie, baie sau terasă. În acest timp, în living, hol și dormitoare putem să fim creativi și să alegem mochetă, parchet sau gresie.

Mocheta, ideală pentru podeaua din camera copiilor

Cauți un material practic și ușor de curățat pentru camera copiilor? Îți recomandăm o mochetă groasă și confortabilă. Copiii se pot juca în voie, fără să le fie frig și fără să existe denivelări pe podea care i-ar putea incomoda, cum ar fi în cazul unui covor cu fire lungi. Mocheta se curăță ușor comparativ cu un covor. Avantajul principal constă în faptul că este sigură în timpul mersului, ceea ce o face potrivită și pentru copiii foarte mici.

Gresia, o alegere răcoroasă și ușor de întreținut

Spre deosebire de parchet sau mochetă, gresia nu se încălzește niciodată, ci dimpotrivă, ține răcoarea sub picioare. Acest lucru o face potrivită mai ales pentru țările din Europa Mediteraneană. Acolo este folosită deseori în toată casa, începând de la hol și până în dormitor, pentru a crea confortul necesar în zilele toride de vară.

Gresia este unul dintre acele materiale care își arată prețul de la prima vedere. Așadar dacă vrei ca o gresie să arate bine trebuie să fii dispus să investești pe măsură. Printre avantajele acestui tip de material se numără ușurința cu care se întreține, estetica și durabilitatea. O gresie de calitate trebuie să fie mai rezistentă chiar decât podeaua pe care este așezată.

Parchetul, materialul potrivit pentru toate gusturile

Parchetul este ideal pentru majoritatea încăperilor din casă. Acesta oferă un aspect călduros camerelor și este ușor de asortat cu orice tip de mobilier sau element de design. De asemenea este disponibil în multe variante de culori și chiar texturi. Parchetul reține căldura. Fie că vorbim despre parchet laminat sau din lemn natural, ceea ce îl face potrivit pentru familiile cu copii. În timp ce gresia este mai practică, fiind foarte ușor de întreținut, parchetul are un aer clasic sau modern, în funcție de celelalte elemente din apartament. Se recomandă să folosești parchet atât în hol, cât și în camera de zi, iar dacă alegi să folosești gresie în hol, trecerea de la gresie la parchet să nu fie deranjantă din punct de vedere estetic. Poți folosi culori complementare sau chiar diferite nuanțe ale aceleiași culori (de regulă gri, maro sau bej). Acestea sunt doar câteva idei de amenjări interioare.

În complexul rezidential Cartierul Solar, apartamentele au parchet în aproape toate încăperile. Astfel oferă un aspect plăcut la trecerea dintre camere și asigură o atmosferă caldă, de cămin. Dacă ești interesat, te invităm să vezi aici oferta de apartamente disponibile sau te așteptăm direct la vizionare!

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar