E timpul să te apuci de amenajari interioare. Sau e timpul să te muți, tu alegi
În ultimul timp se remarcă tot mai mult o tendință de a reamenaja spațiul locativ cât mai creativ. Potrivit unor specialiști în domeniu, interesul românilor pentru acest tip de activitate crește exponențial odată cu dezvoltarea peiței de bricolaj și DIY. Mai mult decât atât, sunt români care sunt dispuși să plătească un arhitect sau un designer interior.
Din păcate, nu toate apartamentele se pretează la astfel de modificări, în special cele vechi, construite în perioada 77 – 89.
Ca si idee, costul unei lucrări de amenajări interioare pleacă de la suma de 250 per metru pătrat locuibil. Costul poate să crească și să sară de 1.000 de metri pătrați locuibili dacă vorbim și de schimbări de gresie, faianță, termopane noi, pereți falși, rigips, etc.
Si daca se intamplă să locuiești intr-un apartament vechi de 40-50 de metri pătrati, constati că la finalul lucrării prețul locuinței tale s-a dublat și apare întrebarea. E mai rentabil să reamenajez de la zero o locuință într-un apartament vechi? Sau mai bine caut să mă mut într-o locuinta nouă, modernă, utilată cum sunt apartamentele din Cartierul Solar?
Europenii sunt orientați spre un stil minimalist, simplu, fără excese de detalii, forme sau culori. Românii sunt în căutare de opulență, de kitch, de strălucire, asta dacă vorbim de trend-urile la nivel de mase.
Piața într-adevăr începe să se maturizeze, dar și așa, suntem adepții unor stiluri mai mult balcanice și mediteraneene decât nordice. E timpul sa te apuci de amenajari interioare.
Dileme între vechi și nou, investesc în reparații sau caut locuință nouă?
Este o întrebare pertinentă în contextul de mai sus. Suntem tentați să credem că ,,ieșim mai ieftin” dacă ne apucăm să amenajăm un apartament vechi. Totuși, la final, când tragem linie, sunt șanse ca lucrurile să stea altfel.
În plus, ansamblurile rezidențiale noi precum sunt apartamentele din Cartierul Solar, sunt construite în trend cu noile tendințe, atât în ceea ce privesc materialele cât și design-ul interior.
Poate că din orgoliu mulți români sunt tentați să își păstreze vechile locuințe moștenite de la părinți, rude sau primite în vechiul regim, poate că s-au atașat de ele și încearcă să cosmetizeze anumite erori, dar nu e o soluție pe termen lung.
Sa facem un joc creativ, un joc de rol cum se mai numește în sesiunile de training. Cum ar fi să vizualizăm casa noastră ca pe un ecosistem viu, să ne imaginăm că ar fi un măr vechi de 30 de ani sau un cireș. Oricât de mult am uda solul cu vitamine, oricât de mult am curăța acel copac, el are o vârstă și timpul nu merge înapoi. Chiar dacă îl vopsim, îl văruim, rămâne un copac vechi.
Concret, un apartament vechi de 20-30 de ani dintr-un bloc comunist, e costisitor de reamenajat. Uneori chiar dacă terminăm lucrarea și ajungem la rezultatul dorit, nu totul va fi pe placul nostru. Scara va rămâne în continuare veche, mirosurile neplăcute din ziduri vor rămâne, liftul cu ușile vechi la fel va funcționa.
De ca să nu încerci să vezi lucrurile din perspectiva corectă pentru ca și tu meriți tot confortul din lume. E timpul sa te apuci de amenajari interioare? De ce să nu alegi un imobil modern? Unul în care s-au folosit materiale de calitate, un loc cu un spațiu util așa cum ai nevoie! Cu balcon spațios pentru dimineți relaxante la cafea, cu spatii de joaca pentru copii, cu zone de agrement! O locuință nouă în Cartierul Solar?
E timpul sa te apuci de amenajari interioare?
Iată propunerea noastră!