Cum sa-ti amenajezi inteligent locuinta cu ajutorul LED-urilor

Cum sa-ti amenajezi inteligent locuinta cu ajutorul LED-urilor

Daca ai ales sa te muti intr-un apartament in cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar, inseamna ca esti preocupat de sustenabilitate energetica, de economisirea facturilor la energie electrica, de protejarea mediului inconjurator. Afla cum sa-ti amenajezi inteligent locuinta cu ajutorul LED-urilor.

Daca ai raspuns afirmativ la toate intrebarile de mai sus, inseamna ca vrei sa folosesti surse inteligente pentru a ilumina apartamentul pe timp de noapte.

O astfel de solutie este folosirea de Benzi cu LED. Acestea pot inlocui cu succes becurile traditionale. Sunt usor de folosit in locuri in care lumina traditionala nu este atat de eficienta. Dincolo de design, amenajarile interioare cu leduri sunt extrem de functionale si te ajuta sa ai vizibilitate in colturile greu accesibile ale casei.

Altfel spus, amenajarile cu banda led fac parte din noile trenduri eco in materie de design interior.

Ce trebuie sa stii in cazul unor amenajari interioare cu leduri?

In primul rand trebuie sa verifici daca ai un circuit electric pe care il poti folosi sau un intrerupator. Ar fi bine sa folosesti un intrerupator separat pentru a te bucura de lumini separate.

Dupa ce ai rezolvat cu partea electrica, e bine sa ai clar un plan de amenajare. Trebuie sa stii de la inceput locurile unde vrei sa folosesti led-uri si daca lumina lor e complementara cu nuantele si culorile din spatiul respectiv.

Apoi, in functie de spatiul disponibil, de latimea si inaltimea locului in care doresti sa pui o banda cu led vei alege un profil pentru LED-uri.

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi profile pentru benzi de led?

Cand vorbim de profile trebuie sa ne asiguram ca materialul lor nu intra in contradictie cu restul de piese de mobilier. Nu poti folosi profile de lemn in baie, acolo se recomanda profile din silicon sau poliuretan, si nu poti folosi profile metalice acolo unde ai mobilier din bambus.

Daca ai un mobilier modern, atunci poti folosi profile din aluminiu anodizat, sau poti alege profile din pal sau osb. Cele mai accesibile profile pentru LED-uri sunt cele din plastic de diferite culori.

Daca ne gandim la forme si la diferite dimensiuni, este important sa verifici latimea si inaltimea acestora, inainte de achizitie.

Cu ce accesorii vin profilele pentru LED-uri

Fiecare profil de led are ca accesorii 2 capete si 1 dispersor de lumina. Un capac alb care acopera banda de led de pe canalul profilului. Totodata, unele profile pentru benzi de led au cateva accesorii de fixare in timp ce altele se prind prin lipire. Pentru asta poti folosi orice adeviz, dar daca vrei sa le folosesti intr-un loc cu umiditate ridicata precum baia, sau intr-o zona unde exista condens precum bucataria, sa recomanda sa fie fixate in hol-suruburi.

Unde se pot monta profilele pentru LED-uri?

Cele mai interesante zone sunt cele din bucatarie, din jurul oglinzilor din baie, hol, living sau dormitor, pe sub canapea, pe sub sifonier, in jurul unor piese de mobilier, pe balcon, in zona de rafturi de carti, intre sertare, sau in balcon, fie el deschis sau lodja.

Totul tine de tine si de creativitatea ta. Daca ai nevoie de ajutor in amenajarea locuintei cu ajutorul LED-urilor, poti apela la specialistii nostri. Daca inca nu ai luat decizia de cumparare, nu uita ca in aceasta perioada ti-am pregatit o surpriza. Daca alegi un apartament in ansamblul rezidential Cartierul Solar, primesti din partea noastra bucataria gata mobilata.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar