Cum sa pastrezi prospetimea alimentelor mai mult timp? 

Cum sa pastrezi prospetimea alimentelor mai mult timp? 

Cum sa pastrezi prospetimea alimentelor mai mult timp? 

Daca tot te-ai mutat in Cartierul Solar si ai primit si bucataria cadou, inseamna ca te poti gandi la investitii diferite, precum o masina de vidat.  Daca ai o familie numeroasa sau astepti in familie sa apara un copil, inseamna ca e important sa pastrezi prospetimea alimentelor, a frutelor, legumelor sau diferitelor tipuri de branzeturi si carne mai mult timp.

Ce inseamna un aparat de vidat?

Spre deosebire de alte tehnici de preparare si pastrare a alimentelor cu radacini in antichitate, in cazul vidarii vorbim despre o modalitate moderna de eliminare a aerului din ambalaje. Astfel, vor fi pastrate diversele ingrediente, proaspete sau deja preparate.

Crearea vidului este o tehnica moderna, motiv pentru care aparatele de vidat sunt la randul lor dispozitive aparute de curand. Daca pentru uz industrial vorbim despre echipamente destul de scumpe, cele folosite in gospodarii sunt foarte accesibile, motiv pentru care au devenit populare in ultimii ani si in bucatariile noastre.

Procesul de vidare tipic are loc in doi pasi principali. Prima data, liminarea aerului din interiorul pungii de vidare folosind un proces similar cu cel al pompei unui aspirator. Apoi sigilarea la cald a deschizaturii pungii. Eliminarea completa a aerului din jurul carnii, fructelor si legumelor are ca rezultat incetinirea procesului de oxidare, adica stoparea fenomenului de formare a bacteriilor nocive pe suprafata si in interiorul acestora.

Nu doar oxidarea este o problema, ci si evaporarea care duce la uscarea prematura a alimentelor. Prin vidare si procesul de evaporare este redus semnificativ. Spre deosebire de procesul de conservare care foloseste nitrogen, cu efecte similare vidarii, spatiul ocupat este mult mai mic datorita volumului, redus acum la cel al alimentelor care sunt astfel protejate.

Care sunt avantajele reale a vidari alimentelor

Vidarea extinde semnificativ, chiar si ani de zile in plus, durata de viata a alimentelor nepreparate, in special a carnii. Totul se intampla prin eliminarea aerului care in contact cu alimentele accelereaza procesul de oxidare al acestora. Poti de asemenea vida si resturi alimentare deja preparate sau semi-preparate pentru a fi utilizate ulterior.

Protejeaza alimentele congelate prevenind aparitia fenomenului de “freezer burn”, adica formarea ghetii direct pe ingrediente. Astfel ingredientele nu este distruse de gheata care se formeaza inevitabil in congelator la temperaturi negative.

Previne formarea timpurie a bacteriilor si a mucegaiului. Altfel spus,

Poti stoca alimente deja uscate prin vidare nu doar in pungi ci si direct pe raft, in borcane. Metoda functioneaza foarte bine pentru ierburi, fructe uscate, condimente, orice aliment solid, nu pudra precum faina si zahar. Si ingredientele pudra pot fi vidate, dar trebuie sa folosesti un filtru fin precum cel de cafea pentru a preveni aspirarea prafului in aparatul de vidat.

Decizia finala ramane la tine, pana la urma tu esti bucatarul chef. Dar daca vrei sa ai mai mult timp pentru preparatele tale din bucatarie si sa economisesti timpul care ti-ar trebui pentru utilarea bucatariei, nu uita de oferta noastra.

Detalii gasesti pe site sau poti sa ne vizitezi in showroom. 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar