Cum să ai grijă de plantele tale decorative în sezonul rece

Cum să ai grijă de plantele tale decorative în sezonul rece

Cum sa ai grija de plantele tale decorative in sezonul rece

Am intrat deja in luna noiembrie si temperaturile vor incepe si ele sa scada. Deja noaptea se inregistreaza temperaturi negative, iar acul din termometre va va continua sa scada progresiv in urmatoarele luni.

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou si esti pasionat de florile si plantele decorative, trebuie sa cunosti cateva detalii importante. Chiar daca tu ai tot confortul de care ai nevoie intr-un apartament care beneficiaza de facilitati moderne, trebuie sa ai grija ca aerul din casa ta sa nu fie uscat. Afla cum să ai grijă de plantele tale în sezonul rece.

Lumina – Un element esential in protejarea plantelor in sezonul rece

Daca vei priva plantele de lumina naturala, ai grija cum le iluminezi si din ce unghiuri. In plus, nu trebuie sa uiti ca si plantele au bioritmul lor. In perioada sezonului rece majoritatea speciilor de apartament si balcon intra intr-un repaus vegetativ. Asta inseamna ca nu trebuie stresate, mutate dintr-un ghiveci in altul si nici udate prea des, mai ales la ore tarzii de noapte.

Cele mai sensibile sunt florile de ghiveci. Spre deosebire de plantele verzi decorative, florile de ghiveci sunt extrem de solicitate odata cu scaderea temperaturilor. Au nevoie de un aer usor umed, in niciun caz uscat, prin urmare se recomanda folosirea unui umidificator in apartament. Chiar daca lumina naturala e mai putina acum, e important sa fie pozitionate cat mai aproape de fereastra. Mai mult decat atat, spatiul in care trebuie plasate florile de ghiveci pe toata durata sezonului rece, trebuie sa fie o zona cat mai putin umbrita, pentru a nu dauna procesului de vegetatie.

Deficienta de lumina si aerul prea uscat de apartament poate provoca subtierea plantei sau crearea de lastari foarte subtiri. Intr-un final acele plante se pot usca, iar florile sa isi piarda din vigoare.

Tine plantele in grupuri

Trebuie stiut faptul ca plantele au o chimie aparte si functioneaza mai bine grupate decat lasate in ghivece la distanta prea mare unul fata de celalalt. Daca ai un spatiu deficitar, poti sa le grupezi. Astfel le-ai putea roti ghivecele la minim opt zile intre ele. Ca sa iti fie mai usor poti sa faci un calendar in apropiere si sa notezi exact ce ghiveci ai deplasat si in ce directie.

Daca ti se pare incomoda aceasta metoda de lucru, instaleaza o sursa de lumina si pune-o in functiune timp de cateva ore, spre sfarsitul zilei. Foloseste o lampa de joasa tensiune, plasata la 60 de centimetri in apropierea plantelor care trebuie luminate ca sa le pastrezi mai mult timp.

Toate acestea te vor avuta sa iti cultivi…pasiunea pentru plante.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar