Cele mai populare materiale folosite in bucatarie si baie

Cele mai populare materiale folosite in bucatarie si baie

Cele mai populare materiale folosite in bucatarie si baie

Top 3 cele mai populare materiale folosite in amenajarile interioare din bucatarie si baie

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou nemobilat? Cartierul Solar are cateva sfaturi. Vrem sa alegi cele mai bune materiale pentru amenajarea bucatariei si baii din apartament.

In primul rand, trebuie sa te gandesti la elementele care completeaza baia si bucataria. Dupa ce alegi cabina de dus sau cada, dupa ce alegi tipul de mobilier pentru baie sau bacatarie, dupa ce te gandesti le design, la spatiere, la glafuri si la alte detalii cum ar fi amplasarea masinii de spalat in baie sau in bucatarie, trebuie sa te gandesti la materiale.

Granitul – ideal pentru chiuvete, pentru anumite elemente de decoratiuni interioare

Daca vrei sa dai un aspect luxos bucatariei sau baii, foloseste granitul pentru chiuvete si anumite piese de mobilier. Dincolo de calitatea materialului si finisaje, granitul e disponibil intr-o larga varietate de culori si nuante. Acestea care pot oscila de la gri si bej pal la maro intens, argintiu sau chiar negru mat.

Granitul este un material extrem de rezistent la socurile termice.  De asemenea, suporta alte tipuri de presiuni si agresiuni mecanice pentru o perioada mare de timp.

Chiuvetele sau alte piese de mobilier de baie sau bucatarie din granit rezista foarte bine la diferite pete si zgarieturi, la diferiti solventi. Din pacate, datorita caracterului imbatabil, granitul este extrem de scump si se prelucreaza greu. In plus, si montajul este mai dificil si mai costisitor.

Materialele compozite – Solutii inedite pentru probleme cotidiene

Daca vrei materiale cu rezistenta termica si cu randament pe o perioada mare de timp la socuri mecanice, si totusi nu ai suficiente fonduri pentru a investi in obiecte de mobilier si alte utilitati din granit, poti opta pentru chiuvete si alte lucruri utile in baie si bucatarie din compozit.

Mobilierul din material compozit rezista la socuri, zgarieturi si are rezistenta termica ridicata, pentru ca e facut din diferite tipuri de nisip si pietris si e disponibil intr-o paleta variata de culori. Il gasim de la alb imaculat și până la negru intens, de la verde corai la albastru turcoaz. In plus, chiuvetele dar si alte elemente pentru baie si bucatarie au o greutate mult mai mica decat granitul. De asemenea, se pot prelucra mai usor decat granitul.

Totusi trebuie sa stii ca sunt mai dificil de curatat si necesita o atentie sporita pentru ca altfel compozitul isi poate modifica textura si cromatica in timp.

Acrilul – Un material versatil pentru mobilierul tau din bucatarie si baie

Acrilul este un material versatil, extrem de ieftin in raport cu granitul sau materialele compozite. Poti alege acrilul atat pentru chiuvete dar si pentru mobilierul din bucatarie sau baie, cabina de dus sau cada. Este un material extrem de rezistent la pete, zgarieturi si socuri mecanice, usor de intretinut si este disponibil intr-o varietate de forme si culori.

Nu are o rezistenta la fel de buna la temperaturi ridicate si socuri termice si se gaseste mai greu in ultima perioada. Orice alegere faci, important sa se potriveasca stilului tau de viata. Daca inca nu ai facut pasul sa te muti spre o locuinta noua, poti sa ne suni si sa ne faci o vizita la Cartierul Solar.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar