Cele mai importante caracteristici ale unui cantar pentru bebelusi

Cele mai importante caracteristici ale unui cantar pentru bebelusi

Te-ai mutat in Cartierul Solar pentru ca astepti un bebelus? Cu siguranta ai nevoie pentru el de asa ceva!

Urmeaza sa vina un copil in familia ta? Ai neaparat nevoie de un cantar special.

De ce nu pot folosi un cantar normal pentru a cantari bebelusul?

Poate prima intrebare care iti vine in minte este de ce nu poti folosi un cantar normal pentru masurarea greutatii unui bebelus. Principalul motiv este precizia. O eroare tipica de cateva sute de grame, in plus sau in minus, nu este suficienta cand vine vorba de a cantari un bebelus de doar cateva kilograme.

O eroare de 5-10% inseamna ca nu poti monitoriza corespunzator evolutia bebelusului, deci nu stii daca este cazul sa iei masuri sau sa stai linistita. Din acest motiv cantarele pentru bebelusi se lauda cu o precizie de 5 – 10 grame, mai mult decat suficienta.

In plus, ecranul LCD al unui cantar clasic afiseaza de obicei greutatea cu maxim o zecimala si atunci doar doua valori, 0 sau 5. Chiar daca cantarul este suficient de precis nu vei putea citi niciodata valoarea corecta a greutatii. De cantarele mecanice cu afisaj analogic nici nu mai vorbim. Precizia acestora este si mai redusa, nu este posibila blocarea greutatii odata citita, deci iti va fi si mai greu sa urmaresti acul indicator care se misca neincetat.

La polul opus se afla cantarul de bucatarie, cu o precizie chiar mai buna, insa cu o greutate maxima de 5, poate 10 kilograme. Acesta va deveni repede insuficient pe masura ce bebelusul ia greutate. In plus forma si dimensiunile acestuia sunt improprii cantaririi unui bebelus neastamparat.

Si chiar daca incerci sa improvizezi un cantar folosind un lighean de plastic iti va fi imposibil sa citesti valoarea greutatii cand ecranul este acoperit de lighean. Vrei nu vrei, ai nevoie de un cantar pentru bebelusi dedicat.

Cele mai importante caracteristici ale unui cantar pentru bebelusi

In general specificatiile tehnice ale unui cantar specializat pentru bebelusi sunt aceleasi cu cele ale unui cantar tipic, insa sunt si caracteristici care le diferentiaza de acestea. Hai sa le luam pe rand:

Plaja de masurare – este intervalul de valori intre care un cantar poate masura cu precizie greutatea de pe tavita. In general un cantar de bebelusi tipic are o plaja de masurare intre 0 si 20 de kilograme, suficienta pentru bebelusi si copii de cativa ani. Unele chiar marg pana in 40 – 50 kg, suficient deci si pentru varste care bat in doua cifre. Masurarea de zero este importanta pentru iti permite sa folosesti cantarul si pentru a masura alte lucruri, precum greutatea biberonului cu lapte.

Precizia masurarii – este de fapt unitatea minima afisata de ecranul cantarului. Cu cat mai mica este aceasta valoare cu atat mai precis vei putea evalua greutatea bebe-ului. Eu as tinti catre 5 sau 10 grame, o precizie atinsa cu usurinta de majoritatea cantarelor comercializate in magazine.

Blocarea greutatii (weight lock-in) – este functia care blocheaza afisarea greutatii bebelusului pe ecranul cantarului, dupa ce s-a terminat procesul de masurare. Astfel poti cantari si un bebelus care se misca constant in tavita cantarului.

Tavita cantarului – cred ca trebuie sa-i acorzi o atentie sporita tavitei. Aceasta trebuie sa fie amovibila (poate va fi nevoie s-o cureti). Trebuie sa fie construita dintr-un material rezistent. Nu este recomandat metalul pentru ca acesta va fi prea rece in contact cu piele sensibila a bebe-ului. Forma va fi adancita. Astfel, va permite sprijinirea cu usurinta a bebelusului.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar