Asorteaza-ti noul apartament cu o pereche de ochelari de Soare

Asorteaza-ti noul apartament cu o pereche de ochelari de Soare

Asorteaza-ti noul apartament cu o pereche de ochelari de Soare

Asorteaza-ti noul apartament din Cartierul Solar cu o pereche de ochelari de Soare. Afla de ce trebuie sa purtam ochelari de soare si cum sa ii alegem!

De ce trebuie sa purtam ochelari de soare?

Razele ultraviolete sunt vinovate de multe afectiuni ale pielii si boli care pot culmina cu cancerul de piele. Un motiv clar pentru a folosi creme de protectie solara de fiecare data cand iesim afara din casa. Astfel iti dai seama ca si ochii neprotejati pot fi foarte usor afectati de ultraviolete, rezultand leziuni oculare, cataracta, degenerare maculara si chiar pierderea temporara a vederii.

Radiatiile ultraviolete sunt emise de soare si se impart in trei categorii principale: UVA, UVB si UVC. Razele UVA (lungime de unda 400 – 320 nm) sunt cele mai slabe caputere, putand trece prin sticla, cornee si retina, patrunzand adanc in interiorul ochiului. Medicii si cercetatorii au pareri impartite in privinta efectelor nocive. Razele UVB (lungime de unda 320 – 290 nm) au o lungime de unda mai mica. Acestea sunt partial filtrate de stratul de ozon insa sunt suficient de multe zile in care acestea ajung pe pamant in cantitati prea mari. Pe ultimul loc avem razele UVC (lungime de unda 290 – 100 nm), cu cea mai mare energie. Acestea sunt filtrate aproape in totalitate de atmosfera, deci nu trebuie sa iti faci prea multe griji in privinta lor.

Important de retinut este ca razele UV trec si prin nori. Chiar daca afara este inorat asta nu inseamna ca nu trebuie sa purtam ochelari de soare de protectie, chiar si in afara intervalului 10:00 – 18:00 cand se inregistreaza cele mai puternice ultraviolete de obicei. Si nu vorbesc de vara, ci orice anotimp din an.

Ce inseamna ochelarii de soare tip ochi de pisica

Spre deosebire de ochelarii de vedere facuti pe comanda ochelarii de soare sunt mult mai ieftini. Deci nu ai nici scuza pentru a nu tine in sertar doua-trei perechi pe care le poti pune pe ochi intr-o clipita inainte sa iesi afara. Eu de exemplu pastrez o pereche separata si in masina pentru a-mi fi la indemana cand conduc.

Ochelari de soare pentru cei care poarta ochelari de vedere

O intrebare pe care cred ca si-o pun cei care poarta deja ochelari de vedere, este ce pot face cand vine vorba de protectia la lumina puternica si la radiatii ultraviolete. Din pacate singura optiune este procurarea unei perechi facute la comanda, tinand cont de prescriptia medicului oftalmolog, cu lentile cu dioptriile corecte pentru fiecare ochi in parte. Nu patesti nimic daca folosesti lentile normale, dar nici nu te vor ajuta sa vezi mai bine.

Ideal este sa iti faci o pereche de lentile heliomate, care se inchid singure in lumina puternica. Poti cumpara o pereche de ochelari din comert si sa iti faci niste lentile pe comanda, insa daca tot te deranjezi mai bine mergi la un magazin specializat unde iti poti alege si ramele.

Mai exista optiunea destul de inestetica de a cumpara o rama pe care poti atasa la nevoie o pereche de lentile colorate, peste cele de vedere.

In cazul persoanelor care poarta lentile de contact este bine de stiut ca exista si modele tratate cu strat protector UV. Insa acest strat nu acopera mereu toata zona ochiului. De aceea este recomandata folosirea unei perechi de ochelari de soare.

 

Pana la urma totul tine de buget si de posibilitatile financiare are fiecaruia. Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania. Si nu uita: asorteaza-ti noul apartament cu o pereche de ochelari de Soare!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar