Alege corect un car kit pentru deplasarile frecvente cu masina

Alege corect un car kit pentru deplasarile frecvente cu masina

Esti antreprenor si te deplasezi des cu masina? Cum sa alegi corect un car kit

Daca lucrezi intr-o companie multinationala sau esti antreprenor, daca ti-ai luat un apartament in Cartierul Solar si ai ales un imobil cu loc de parcare, inseamna ca majoritatea timpului il petreci in masina.

Ca sa nu ratezi discutiile cu partenerii de afaceri, cu familia, cu prietenii dar in acelasi timp sa ai grija sa n-ai problem cu politia in trafic, e important sa alegi un sistem car kit.

Ce este si cum functioneaza un car kit Bluetooth?

Cand vine vorba de functiile hands-free integrate de producatorul vehicului discutam probabil de cea mai buna integrare telefon – masina. Din pacate aceasta solutie nu este disponibila pe toate tipuri de autovehicule. In plus, costa destul de mult comparativ cu un kit aftermarket.

Un alt neajuns al aceste solutii este ca nu poate fi actualizata cu functionalitatei noi. Nu este neaparat o problema in cazul unei masini de generatie noua, insa in cazul integrarilor vechi pot lipsi functii utile precum streaming-ul audio, apelare vocala, pairing multipoint.

Daca asa stau lucrurile inseamna ca ai un motiv pentru a cumpara un car kit Bluetooth modern. Telefonul se va conecta prin Bluetooth la car kit, similar cu cazul conectarii la o boxa wireless de exemplu, iar apoi poti controla telefonul direct din butoanele car kit-ului. Vocea apelantului se va auzi direct in sistemul stereo al masinii sau prin difuzorul kit-ului, in functie de tipul modelului ales de tine.

In functie de funtionalitatea extra a car kit-ului putem vorbi si despre sincronizarea cu agenda telefonului, apelare vocala (recunoastere automata sau definierea de etichete asociate cu anumite contacte), comutare mod privat conversatie, comutare intre apeluri si multe alte functii despre care vom discuta in a doua parte a articolului.

Specificatiile cele mai importante

Ai decis ca ai nevoie de un car kit Bluetooth pentru masina? E important sa stii de la inceput sa alegi inspirat.

Modalitatea de instalare.

In total sunt trei modelitati de instalare a unui car kit Bluetooth: montare independenta pe parasolar, conectarea cu fir la sistemul de boxe al masinii sau wireless (functie de transmitter FM). Daca optezi pentru prima optiune vei fi intotdeauna limitat de performanta difuzorului integrat.

A doua optiune presupune o calitate audio care depinde doar de sistemul de boxe instalat in masina. Ai nevoie insa de un sistem stereo dotat cu mufa AUX (Line-in). Functia de transmitter FM este utila pentru ca permite amplasarea dispozitivului oriunde in masina insa calitatea sunetului va fi mai slaba (calitatea normala a unui post radio FM).

Pairing multipoint.

Aceasta este functia care permite conectarea simultana a mai multor dispozitive la car kit. Poti primi apeluri pe ambele telefoane si kitul va sti sa le preia pe toate, permitand comutarea intre convorbirile active la un moment dat. De obicei multipoint se defera la doua telefoane, suficient cred pentru majoritatea utilizatorilor.

Raza de actiune.

Aici nu trebuie sa-ti faci griji pentru ca o conexiune Bluetooth tipica ofera o raza de actiune de aproximativ 10 metri, deci suficienta pentru a vorbi la telefon oriunde in spatiul habitaclului.

Reconectare automata.

Chiar daca dureaza doar cateva (zeci de) secunde sa conectezi telefonul la car kit, pentru a nu fi descurajat sa faci lucru pana incat sa renunti la siguranta doar pentru a castiga timp iti recomand un model care se reconecteaza automat atunci cand reintri un zona de acoperire Bluetooth a kit-ului.

Pentru ca cele mai multe kit-uri functioneaza pe baterie, exista functii de economisire a energiei in standby. Deci s-ar putea ca intervalul de cautare automata sa fie mai mare de cateva secunde. In aceasta situatie vei aprecia optiunea de reconectare prin simpla apasare a unui buton de pe carcasa dispozitivului. Reconectarea functioneaza bineinteles doar cu telefoanele cu care ai facut anterior pairing.

Pana la urma totul tine de buget si de posibilitatile financiare are fiecaruia. Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar