Tips & tricks cum sa fii cel mai creativ barista acasa

Tips & tricks cum sa fii cel mai creativ barista acasa

Tips and tricks cum sa fii cel mai creativ barista in propriul living

La romani exista in continuare conceptul de ,,petrecere de casa noua”. Daca te-ai mutat recent intr-un apartament dintr-un bloc din cadrul Ansamblului Rezidential Cartierul Solar, cu siguranta ca deja te gandesti la o petrecere de casa noua. Cum te pregatesti pentru prieteni, colegi de munca sau fosti colegi de facultate?

Esti pasionat de craft cocktail si iti place sa te joci de-a barista in timpul tau liber? Atunci stii deja ca dintre ingredientele care nu au voie sa lipseasca din bucatarie foarte importante sunt cuburile de gheata.

In acest caz, daca tot esti profesionist atunci cand alegi diferite mix-uri de bauturi alcoolice si non-alcoolice, daca stii care sunt cele mai bune cupaje in materie de vin, care sunt cele mai cool culori si combinatii de licori bahice, cum trebuie sa fie design-ul unui pahar de cocktail Manhatan fata de un cocktail Long Island, inseamna ca stii cat de importante sunt micile detalii.

De la umbrelute pana la menta, bucatile de lime, design, la forma bucatilor de gheata conteaza la fel de mult.

In acest context, ideea de a te baza pe tavile pentru cuburi de gheata de la frigider este atat de comunist. Ca sa nu mai vorbim de pungile de un kilogram sau 2,5 kg cu gheata care sunt atat de inconfortabil de carat si in plus sunt momente cand nici nu au loc in frigider si congelator. Si atunci, care este solutia?

O solutie creativa – Masina de facut cuburi de gheata

In actuala era tehnologizata, masinile de facut gheata nu se mai adreseaza doar segmentului Horeca sau B2B. Pretul lor a coborat destul de mult in ultimii ani si nu mai reprezinta ceva extravagant.

Exista pe piata espressoare de cafea mult mai scumpe decat o masina de facut cuburi de gheata. In plus, odata cu evolutia tehnologica, capacitatea si viteza de racire sunt optimizate de la an la an.

Cum alegi o masina de facut gheata

Spre deosebire de alte electrocasnice, masina de facut gheata nu este un produs foarte complicat, fiind in esenta un mini-congelator cu cateva caracteristici speciale. In functie de cat de des folosesti cuburile de gheata in casa, totul pleaca de la capacitatea de congelare. Este importanta cantitatea maxima de cuburi ce poate fi produsa intr-un interval de 24 de ore si capacitatea cuvei cu gheata. Adica ce cantitate de gheata poate fi produsa intr-o singura tura sau mai multe ture, pana cand se umple recipientul de gheata.

Ca idee, modelele de larg consum care pot fi gasite atat la retailerii offline clasici dar si pe site-urile de electrocasnice, produc gheata intr-o cuva cu o capacitate de maxim 1-2 kg si pot produce in jur de 10 kilograme de cuburi intr-un interval de 24 de ore.

Ca idee, o masina de facut gheata functioneaza in continuu pana cand se umple cuva de gheata. Astfel s-ar putea sa fie nevoie de mai multe cicluri de inghetare pana cand se umple aparatul. Daca viteza este mentionata de producator de obicei aceasta valoare este exprimata in numarul de cuburi pe ora. La fel de important este si rezervorul de apa. Practic, cu cat este mai mare cu atat mai multa gheata poate fi produsa pana cand trebuie realimentat.

Creativitate 

Forma si dimensiunea cuburilor de gheata – Aici totul tine de creativitatea ta si nevoile tale gastronomice sau de barista. Iti doresti o masina care produce fulgi de gheata (flakes) pentru cazul in care de exemplu pregatesti un gratar in curte si vrei sa pastrezi carnea rece ceva mai mult timp pana se incing carbunii? In aceasta situatie un pat de fulgi de gheata te va ajuta.

Daca esti atras de zona de cocktail-uri exista masini de gheata ale caror cuburi pot fi rotunde cu orificiu central, cuburi compacte sau alte forme geometrice.

Pana la urma totul tine de tine si nevoile tale. Brandul, tehnologia, operatiunile automatizate, comenzile de pe aparat, sunt detalii care au legatura cu bugetul tau si personalitatea ta.

Nu ai decis unde si cand sa te muti? Te asteptam la vizionare sa vezi ce avem pregatit pentru tine. Detalii AICI! 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar