Tips and tricks pentru persoanele care lucreaza de acasa

Tips and tricks pentru persoanele care lucreaza de acasa

Vrei sa lucrezi de acasa? Cum sa alegi un scaun ca sa scapi de durerile de spate

Daca te-ai mutat in Cartierul Solar si urmeaza ca de azi inainte sa lucrezi din propriul living, e important sa stii cateva lucruri de la inceput. Oricat de inovativa din punct de vedere al materialelor de constructie este locuinta ta, lucratul de acasa are si avantaje si dezavantaje. Daca vrei sa ai parte doar de avantaje, flexibilitate in program, pauza de masa cum vrei tu si cu ce vrei tu, momentele de relaxare din balconul clasic sau lodja, atunci trebuie sa te orientezi de la inceput, de cand incepi sa mobilezi living-ul, sa ai un scaun ergonomic. Descopera tips and tricks pentru persoanele care lucreaza de acasa.

Tips and tricks pentru cei care lucreaza de acasa

Caracteristicile importante ale scaunelor de birou ergonomice

Suportul lombar. Acesta este de departe cel mai important aspect care incadreaza un scaun de birou in categoria ergonomic. Capacitatea de a urma curbura naturala a coloanei vertebrale in zona lombara. Intotdeauna asezati-va pe scaun cand il testati ca sa vedeti daca suportul lombar se potriveste corpului dumneavoastra. Suntem diferiti, si nu exista suport lombar universal, deci testarea inainte de cumparare este cu atat mai importanta daca suportul lombar nu este reglabil pe inaltime si adancime.

Reglajul pe inaltime. Majoritatea scaunelor ergonomice se pot regla pe inaltime. Daca sunteti o persoana foarte scunda sau prea inalta ar fi bine sa verificati modelul pe care ati pus ochii. Aceasta pentru a va convinge ca intervalul de reglaj pe inaltime este suficient pentru nevoile proprii.

Reglajul unghiului de inclinare a scaunului cu posibilitate de blocare. Cand lucrati este bine sa stati cat mai drept pe scaun. Dar multe persoane prefera o postura relaxata. Deci capacitatea scaunului de a fi inclinat si fixat in acea pozitie este foarte importanta. Majoritatea modelelor comercializate permit blocarea scaunului in pozitia drept, la orizontala, si inclinarea acestuia sub propria greutate. Modelele mai scumpe  permit chiar si blocarea pozitie cand scaunul este deja inclinat.

Mecanism de reglare a fortei necesare pentru inclinare. Pentru a nu cadea pe spate toate scaunele care se pot inclina opun rezistenta. Reglarea gradului de rezistenta permite ajustarea acestei forte care tinde sa readuca scaunul in pozitia drept. Este o functie importanta care de obicei nu este luata in seama, dar din fericire se regaseste chiar si la modelele mai ieftine de scaune de birou ergonomice.

Inclinarea independenta a spatarului fata de sezut. In majoritatea cazurilor spatarul este conectat de sezut, pentru mai multa rigiditate. Daca gradul de inclinare vi se potriveste atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme: ati dat peste un scaun care o sa va tina mult timp. Din pacate multe scaune de birou sunt prost proiectate, deci posibilitatea inclinarii independente a spatarului fata de sezut este primordiala la un model de scaun cu adevarat ergonomic

Inaltimea spatarului si reglajul tetierei – pentru prevenirea durerilor de gat este important sa aveti un spatar suficient de inalt si chiar si o tetiera pe care sa o puteti regla. Vorbim deja de o functionalitate rar intalnita, insa utila, daca va permiteti sa investiti intr-un scaun de birou de calitate

Reglajul manerelor pe inaltime si latime. Pentru a va putea sprijini coatele de manere este bine ca acestea sa poata fi reglate pe inaltime si chiar si pe latime, pentru a acomoda constitutii cat mai diferite.

Pana la urma, nu conteaza ce alegi. Important este sa iti transformi apartamentul asa cum ai visat si sa gasesti produsele care  ti se potrivesc.

Daca ai nevoie de idei si inspiratie, specialistii din Cartierul Solar vor veni pentru tine cu cele mai potrivite idei. Nu ne-ai vizitat inca? Te asteptam oricand ai timp.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar