Toti stim ca apa de la robinet in Bucuresti, indiferent de zona, cartier, regiune, nu are un gust extraordinar. Nu spun ca nu e potabila sau ca e toxica, spun doar ca e prea tratata pentru a crea un sentiment de confort atunci cand trebuie consumata.
O alternativa ar fi apa plata imbuteliata. Oferta este extrem de bogata atat in ceea ce privesc brandurile de apa cat si tipurile de imbuteliere. Sticle de 2 litri, bidoane de 5,6,7 si chiar 10 litri. Dar problema care se pune cu acest sistem este mobilitatea. Altfel spus, atunci cand este foarte frig afara, ploua sau pur si simplu avem o stare de disconfort, trebuie carata aceasta apa. Investeste inteligent in echipamente de bucatarie – alege o cana filtranta.
Investeste intr-o cana filtranta
O persoana trebuie sa bea minim 2 litri de lichid pe zi. Un bax de 6 sticle de doi litri de abia iti ajung o saptamana daca locuiesti singur, sau cateva zile daca locuiesti cu partener/a. Daca bei ceai, cafea sau alte lucruri cantitatea se poate termina si mai repede. Care e solutia? Exista o solutie de mijloc si anume cana filtranta. Aceasta cana poate avea capacitatea cuprinsa intre un litru si 3 litri si, in plus, filtrul este usor de schimbat la cateva saptamani sau luni, in functie de model si este o investitie care se amortizeaza rapid.
Ce face filtrul unei cani filtrante?
Filtrul de apa din canile filtrante elimina o mare parte din microorganismele si materiile organice din apa de la robinet. Si nu-ti fa iluzii, chiar daca furnizorul tau de apa potabila asigura o calitate foarte buna la iesirea din rezervor mai trebuie sa tii cont si de cei cativa kilometri de conducte vechi, ruginite si niciodata inlocuite sau curatate prin care trece apa pana ajunge la robinetul locuintei tale.
Ce substante poate elimina o cana cu filtru de apa?
Majoritatea canilor cu filtru folosesc un amestec de carbune activ cu rasina care face schimb de ioni, amestec capabil sa reduca depunerile de calcar si sa elimine o partea mare din clorul din apa, folosit in mod industrial pentru producerea apei potabile.
De asemenea sunt filtrate si metalele precum aluminiu, cupru si plumbul dar si substante chimice precum pesticidele si erbicidele. Impuritatile de dimensiuni mai mari sunt si ele oprite de sita filtrului, insa nanoparticulele vor trece prin acest filtru. Un filtru bun va metine insa mineralele esentiala din apa si nu va schimba PH-ul ideal, pastrand un nivel alcalin mediu de aproximativ 8.5 – 10.
Fiecare filtru are o perioada de valabilitate, exprimata in litri, moment dupa care acesta trebuie schimbat cu unul nou. Majoritatea canilor filtrante vin cu un mecanism care iti indica vizual momentul in care filtul trebuie schimbat. Vei observa si tu ca la un moment dat dureaza mult mai mult pana cand apa din compartimentul superior al canii este filtrata, semn ca filtrul este este imbacsit de murdarie si trebuie inlocuit.
Filtrul este un consumabil necesar, care in timp va depasi valoarea canii de achizitie in sine. Dar tot se dovedeste mai ieftin decat alternativele pe care le ai la dispozitie. De exemplu: achizitia unui sistem de filtrare avansat si foarte costisitor sau cumpararea saptamanala a catorva baxuri de apa.
Pentru intrebari te asteptam pe site sau in ansamblu pentru a intelege de ce imobilele noastre nu au concurenta.