Cum sa-ti mobilezi apartamentul fara sa faci risipa de spatiu
Desenarea creativa a livingului, dormitorului sau bucatariei este un pas important. Oricare din variante va fi o provocare cand vine vorba de amenajarea eficienta si creativa a spatiului locativ. Mai ales atunci cand nu vrei sa faci risipa de spatiu.
Daca ai ales ca dormitorul sa fie si camera in care iti depozitezi hainele, vei avea nevoie de un dulap. Cel mai bine ar fi sa il comanzi personalizat in functie de nevoile proprii de compartimentare, daca vrei sa optimizezi folosirea spatiului. O idee buna ar fi sa il faci inalt, pana in tavan. Astfel iti poti permite sa mai renunti la cativa centimetri din latime sau lungime. Si pentru ca partea superioara nu va fi tocmai accesibila, foloseste-o pentru depozitarea hainelor de extra-sezon. In ceea ce priveste deschiderea usilor, trebuie sa stii ca cele glisante sunt mult mai confortabil de folosit intr-un spatiu redus.
Daca mai ai nevoie mobilier, poti sa mai adaugi un dulap sau chiar un dressing, daca ai nevoie de o piesa de mobilier in care sa iti pui cateva haine si accesorii pe care vrei sa le ai mereu la indemana, sau poti opta pentru o comoda cu sertare.
Bonus pont: alege o culoare apropiata de cea a zugravelii; cu cat contrastul este mai mic, cu atat camera va parea mai incapatoare si dulapul nu va deranja vizual.
Alegerea noptierelor sau inlocuirea lor cu alte corpuri de mobilier
Poate fi dificil sa gasesti noptiere potrivite pentru spatiul de care dispui. O o solutie ar putea fi comandarea unora personalizate. Pe de alta parte, ai oricand varianta de a renunta la o noptiera si de a folosi una singura intr-un dormitor mic, mai ales daca locuiesti singur, sau sa optezi pentru o varianta care poate fi comprimata usor.
O alta solutie este inlocuirea noptierelor clasice cu niste rafturi sau polite suspendate. Acestea sunt mult mai compacte, designul lor minimalist arata foarte bine si se potriveste cu orice alt stil de decor. In plus, sunt suficiente pentru lucrurile de care chiar ai nevoie langa pat: o veioza, cartea preferata si, eventual, ochelarii; la urma urmei, de ce ti-ai incarca dormitorul cu obiecte nefolositoare sau pe care le poti depozita in orice alta camera?
Alegerea culorilor pentru un dormitor mic
Cromatica unei camere poate influenta considerabil felul in care aceasta este perceputa vizual. Iar atunci cand vine vorba despre camere mici, culorile deschise sunt cele care flateaza astfel de spatii si le fac sa para mai luminoase si mai incapatoare. Poti opta pentru alb sau pasteluri in nuante reci si discrete ori chiar pentru ambele, daca te simti creativ. Culorile reci sunt cele mai potrivite pentru dormitoare. Acestea nu suprasolicita si nu obosesc ochii, ceea ce le face perfecte pentru odihna si relaxare.
Nuantele pale de bleu ciel sau verde olive arata foarte bine in dormitoare. Daca nu vrei sa te aventurezi in a le folosi pentru toti peretii, poti zugravi camera in alb, cu exceptia unui perete vopsit intr-una dintre aceste nuante.
Culorile mobilierului pot fi complementare sau apropiate de cele folosite la zugraveala. Ramai totusi in spectrul nuantelor deschise, daca vrei sa maresti vizual camera. Iar regula alegerii dulapului intr-o nuanta apropiata de cea peretelui pe care este asezat nu doar ca ramane valabila, dar poate fi urmata si pentru alte corpuri mari de mobilier, cum este patul.
Pana la urma alegerile iti apartin oricare ar fi domeniul de activitate. Iar daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.