Cum sa nu gresesti in amenajarea living-ului din noul apartament 

Cum sa nu gresesti in amenajarea living-ului din noul apartament 

Cum sa nu gresesti in amenajarea living-ului din noul apartament 

Uneori, din cauza lipsei unei schițe sau a unui model, oamenii tind să meargă haotic și să piardă foarte mult timp și bani dupa ce si-au cumparat un apartament nemobilat. Crearea unei schițe nu este o treabă chiar atât de grea și nu necesită neapărat cunoștințe de arhitectură.

De exemplu, totul pleaca de la planul locuintei. Fă mai multe copii ale planului casei, și sub formă de pătrate, începe să desenezi unde ai vrea să pui principalele elemente. După ce ai făcut o schița, raportează dimensiunile schiței la dimensiunile apartamentului. Dacă, de exemplu ai un perete de 5m, reprezentat în schiță ca o linie de 20 cm, iar pătratul canapea ar avea cam 5 cm, atunci, prin regula de trei simplă, canapeaua ar trebui să aibă cam 1,25m pentru a intra în designul propus de tine. Asta inseamna că te vei orienta către o canapea mai mică, de până în 1,5m.

Oricât de greu ți s-ar părea, atâta timp cât desenezi în creion și îți faci măsurătorile și calculele corect, acest mic moment de desen te va scuti de mult timp și măsurători adiționale. După ce ai terminat desenul și ai dimensiunile pieselor stabilită, fă o poză schiței cu telefonul. Adauga si un memo cu dimensiunile și abia atunci poți să pornești la goană prin magazine.

Detaliile fac diferenta cand vine vorba de living

Mulți români aleg să treacă peste importanța acestui element. Covorul dă unitate livingului…un sentiment de acasă pe care adesea nu îl poți obține altfel. Singura excepție de la această regulă este cazul în care lemnul pardoselii este prea frumos pentru a fi acoperit. Totusi, un mic covor de accent nu are cum să strice designului de interior.

Plantele dau un aer totalmente diferit casei tale și adaugă adâncime unui living mic. Verdele de exemplu, atunci când este pus într-un colț, păcălește ochiul făcându-l să creadă că există ceva mai mult dincolo de un simplu colț anost. Plantele merg foarte bine în colțuri și în fața sau în spatele canapelelor sau a colțurilor. Acestea ofera un sentiment de unitate și sens oricărui design de interior.

În ultimii ani s-a propagat o informație înțeleasă greșit de mulți. Mitul urban spune că o masă de sticlă ar crea un sentiment de spațiu și, dat fiind că este din sticlă, ar da sentimentul că nu ocupă atât de mult spațiu în living. Adevărul este că designerii din afară se referă la mesele din acrilic sau din lucite, apărute în anii 70. Acelea erau totalmente transparente. Ideea este că o astfel de măsuță transparentă ocupă zero spațiu vizual și aerisește designul unei sufragerii mici.

De cele mai multe ori oferta de pe piața din România include mese dintr-o sticlă greoaie cu picioare masive, mese care nu aduc nici un fel de beneficiu livingului tău, ba din contră.

Livingul modern nu este gata fără un punct de referinta

Aceasta este probabil partea cea mai puțin costisitoare în amenajarea unui living, dar totodată una dintre părțile cele mai de efect. O oglindă amplasată central deasupra canapelei sau un set de tablouri fură ochiul și dă impresia de spațiu.

În ultimul timp, mulți au decis să-și definească punctul focal cu autocolant. În afară de avantajul de a nu cădea în timpul unui eventual cutremur, multe dintre stickere nu sunt o alegere atât de inspirată. Dacă totuși, dorești să mergi pe această variantă, alege un design de sticker în genul, sau măcar similar cu modelele oferite de cei de la cai verzi pe pereți. Noi, de exemplu, ne-am îndrăgostit de ai lor mesteceni albi sau de brâul lor românesc. Vezi detalii aici: https://www.caiverzipepereti.com/

Pana la urma alegerile iti apartin oricare ar fi domeniul de activitate. Iar daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici sa te ajutam cu orice sfat ai nevoie.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar