Cum alegi un apartament nou? 4 lucruri de avut în vedere înainte de a face achiziția!

Cum alegi un apartament nou? 4 lucruri de avut în vedere înainte de a face achiziția!

 

Cum alegi un apartament nou? Achiziționarea unui apartament nou este un proces complex. Acesta poate dura câteva luni, chiar și ani, întrucât sunt multe lucruri de avut în vedere, de la valoarea investiției până la dorințele specifice ale fiecaruia dintre membrii familiei. Dacă unele aspecte diferă de la caz la caz, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a decide ce apartament să cumperi, indiferent care sunt veniturile tale medii, daca locuiești singur sau cu familia, dacă ai copii sau animale de companie.

Iată cele mai importante 4 lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a te decide asupra unui apartament:

Situația pieței imobiliare

Pentru a avea certitudinea că imobilul pe care îl achiziționezi răspunde cel mai bine propriilor nevoi, este recomandat să prospectezi piața. Cum alegi un apartament nou? Trebuie să vizionezi cât mai multe apartamente moderne din orașul tau, care sunt la vînzare. Poți alege să vezi ansambluri rezidențiale sau apartamente din construcții mai puțin noi, însă care au fost bine întreținute. Dacă locuiești în București, poți vizita și Cartierul Solar. Model de dezvoltare al acestuia se bazează pe echilibrul dintre exploatarea resurselor naturale și calitatea vieții, în armonie cu mediul natural.

Zona în care este situat apartamentul nou

Înainte de a alege să achiziționezi un apartament modern și ieftin din afara orașului, gîndește-te la nevoile tale pe termen lung: În ce zonă lucrezi/vei lucra? Unde vor merge copiii la școala? Există un parc în apropiere unde să te relaxezi sau să faci mișcare? Există restaurante, săli de fitness, spălătorii, spații de joacă pentru copii sau alte locații de interes în apropierea blocului? Fiecare om este unic, așadar nu este obligatoriu să-ți dorești accesul la toate aceste spații sau servicii. Este totuși important să te gândești din timp la toate aceste lucruri.

Siguranța apartamentului 

Aici vorbim atat despre siguranța cartierului, cât și despre cea a imobilului. Dacă ai deja copii sau îți dorești să ai copii în viitor, este obligatoriu sa alegi o zona sigura. Alege un cartier linistit care sa nu aiba antecedente de acte de delincventa. Fii atent ca străzile să fie cât de cât luminate seara, iar vecinii să îți inspire încredere. În același timp, când vizionezi apartamentul, află care este sistemul de intrare în bloc: dacă poate oricine să intre în bloc, daca există interfon (cu cartelă, cheie) etc.

Spațiul noului apartament

Iti dorești un apartament tip studio unde spațiul să fie deschis? Vrei ca livingul tau să încorporeze și bucătăria? Cât de mare ai vrea să fie dormitorul? Înainte de a viziona primul apartament, trebuie să-ți răspunzi la toate intrebarile legate de spatiul pe care ti-l doresti. Acesta pentru ca atunci când îl vezi să știi exact dacă este cel potrivit. Totodată, prioritizează-ți cerintele cu privire la spațiu si decide care sunt cele mai importante si necesare, față de care nu poți face compromisuri. Un exemplu ar fi numărul de camere. Vezi care sunt necesare, dar mai puțin importante (dimensiunea holului, spre exemplu) și, în final, lucruri pe care ți le dorești, dar care nu sunt neaparat necesare (cum ar fi să ai un geam mare in living).

În funcție de aceste aspecte vei decide dacă un apartament este sau nu pe măsura ta. În acest sens poți arunca o privire pe apartamentele acestea pentru a-ți face o idee despre cum sunt compartimentate apartamentele noi din Cartierul Solar.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar