Confortul în garsoniere și apartamente

Confortul în garsoniere și apartamente

Ce înseamnă gradul de confort atunci când vorbim de garsoniere și apartamente?

Mulți se întreabă ce diferențe sunt între un apartament două camere confort doi și un apartament confort I. Sunt persoane care cred că acest lucru este reflectat doar de apropierea sau depărtarea față de centru. Lucru total eronat.

Există apartamente și garsoniere confort II în apropiere de Piața Unirii. Astfel există și apartamente confort I în zone din Berceni.

Și atunci ne întrebăm, de unde apar diferențele? O pondere destul de importantă atunci când vorbim de confort este accesabilitatea la un drum important; sau la o stație de metrou. Traficul în București este haotic în majoritatea orelor din zi și din noapte. Astfel, pentru un locuitor al Capitalei este extrem de relevant să poată ajunge mai ușor la birou și să se poate întoarce acasă într-un interval de timp coerent.

Dacă stai într-o zonă unde cea mai apropiată gură de metrou se află la 40-50 de minute de mers cu mașina (Drumul Taberei de exemplu), e clar că vei petrece ore în trafic la dus și la întors spre birou. Asta poate echivala ca 25% din timpul total al unei zile să fie alocat pentru petrecut timpul în trafic.

Ansamblul rezidențial Cartierul Solar au un grad de proximitate ridicat față de gura de metrou din zonă ( Stația Dimitre Leonida).

Un alt element ce ține de confort este prezența unui balcon clasic sau a unui balcon de tip logie. Un balcon clasic va fi mai greu de optimizat din punct de vedere termic. Va fi greu de integrat și încălzit în structura unei locuințe față de un balcon de tip logie. Cel de tip logie poate fi închis mult mai ușor fiind înconjurat din trei părți de zid.

La fel de relevant pentru stabilirea gradului de confort este prezența sau absența unui balcon sau a unei boxe de depozitare. Românii sunt obișnuiți să strângă și să acumuleze lucruri și lipsa unui spațiu adecvat de depozitare creează clar probleme de confort locativ.

Un alt element relevant pentru stabilirea gradului de confort este autonomia energetică a locuinței tale. Dacă ai o centrală termică bazată pe condens unde tu îți poți customiza și optimiza consumul, clar te vei simți confortabil și în siguranță în timpul sezonului rece pentru că nu depinzi de ceilalți locatari.

Nu întâmplător toate apartamentele din ansamblul rezidențial Cartierul Solar au autonomie energetică. Fiecare aparatament are centrală de condens și calorifere.

Dacă apartamentul tău e racordat la o rețea de încălzire de cartier sau de stat atunci pot apărea probleme cu agentul de termoficare dacă anumiți locatari nu-și achită facturile.

Mai mult decât atât, în cazul în care locuiești într-un apartament la un etaj superior există riscul ca apa caldă sau căldura apartamentului din apartamentul tău să fie influențată de gradul de consum de pe palier, scară sau bloc.

Și ultimul aspect în stabilirea confortului ține de organizarea spațiului locativ. Dacă acesta este nedecomandat, semidecomandat sau decomandat. Cele mai confortabile apartamente sunt de departe cele decomandate darorită gradului de optimizare și customizare.

De aceea toate apartamentele din cadrul Cartierului Solar sunt decomandate.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar