Green Trends: Cum să ai mediul ambient de partea ta după ce te-ai mutat în Cartierul Solar
Sustenabilitatea este un trend global care face referire la capacitatea de a susține o activitate pe termen lung, atât la nivel individual cât și la nivel de ecosistem. Un exemplu simplu de activitate sustenabilă este un sistem închis de filtrare a apei. Acesta poate fi susținut la nesfârșit de mediu, sau mai bine zis până când se uzează componentele și necesită înlocuire. Cartierul Solar îți aduce green trends in casă nouă.
Grija față de mediu intră sub umbrela sustenabilității, iar la nivel individual înseamnă să fim în permanență conectați la nevoile noastre. În același timp trebuie să fim conștienți de impactul pe care activitățile zilnice îl au asupra mediului. Trebuie să conștientizăm acest fapt, fie că vorbim despre mediul înconjurător sau despre mediul social și comunitatea din care facem parte.
Iată câteva idei ușor de implementat, pentru a avea grijă de mediu, după ce te-ai mutat în Cartierul Solar.
Te-ai mutat recent într-o locuință din cadrul Cartierului Solar? E bine să fii informat și să afli că pentru noi durabilitatea mediului inconjurator este o condiție sine qua non. De aceea toate proiectele noastre rezidențiale pleacă la drum cu această premisă. De ce facem asta?
Pentru că am înțeles că protecția mediului oferă un boost organic atunci când ne gândim la calitatea vieții.
Cei mai mulți dintre noi nu avem disponibilitatea de a aborda un stil de viață 100% sustenabil. Însă asta nu ne împiedică să facem mici ajustări în ceea ce construim, zi de zi, iar ceea ce implementăm să aducă un impact pozitiv vizibil.
Vrei să fii și tu în trend? Nimic mai simplu. Urmărește aceste rânduri pentru că am decis să îți oferim câteva idei ușor de implementat chiar la tine în noua locuință. Ai garanția faptului că odată ce începi să acorzi importanță mediului îți vei dori să fii din ce în ce mai sustenabil. Iată câteva idei ușor de implementat, pentru a avea grijă de mediu, după ce te-ai mutat în Cartierul Solar.
Înlocuiește produsele de curățenie cu alternative naturale
Produsele de curățare din comerț conțin multe substanțe toxice care pe termen lung au un impact negativ asupra sănătății tale, a copiilor, dar și asupra mediului. În schimbul acestor produse îți recomandăm să folosești alternative naturale pe care le găsești chiar la tine în bucătărie: suc de lămâie, bicarbonat de sodiu, oțet, sare, ulei de măsline etc.
Sucul de lămâie poate fi folosit pentru curățarea petelor de calcar. Bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant excelent. Oțetul servește ca detergent universal: amestecă-l cu apă în cantități egale și poți curăța fără probleme baia și bucătăria. În privința mirosului de oțet nu trebuie să-ți faci griji – după ce se evaporă lichidul, mirosul dispare complet.
Filtrează apa de la robinet și folosește-o pentru consum
Un filtru de apă este o investiție foarte bună pe termen lung, dacă urmărești să ai mai multă grijă de tine și de mediu. Pe lângă faptul că nu vei mai arunca o cantitate considerabilă de sticle de plastic (nereciclabile), vei ști că apa pe care o bei este întotdeauna curată.
Donează hainele pe care nu le mai porți
În loc să le arunci sau să le ții în debara, hainele pe care nu le mai porți pot fi oferite persoanelor care au nevoie de ele. În București și în toată țara sunt multe locuri unde se pot dona haine, inclusiv cămine și centre de plasament. În acest fel, nu doar că faci o faptă bună, ci și asiguri un ciclu de viață mai lung hainelor. Acest fapt înseamnă, la nivel macroeconomic, o producție mai mică de haine.
Ți-am prezentat câteva idei ușor de implementat, pentru a avea grijă de mediu, după ce te-ai mutat în Cartierul Solar.