Care sunt cele mai rezistente plante de apartament

Care sunt cele mai rezistente plante de apartament

Daca esti pasionat de natura si vrei sa ai un colt verde in apartamentul tau, trebuie sa afli care sunt cele mai rezistente plante de apartament. Daca nu stii ce plante decorative sa alegi, exista cateva specii care s-au remarcat de-a lungul timpului plin longevitate.

Si pentru ca plantele de apartament ar fi insipide fara flori, exista specii de plante de apartament al caror colorit te trimit cu gandul la jungla amazoniana. Exista plante care au flori in forma de rozeta. Altele au forma de stea, cu nuante de rosu, portocaliu si violet.

Cele mai rezistente plante de apartament vin din Asia

Agavele, aloea sau planta-urechelnita si-au capatat pe buna dreptate renumele de cele mai rezistente plante de apartament. Inrudite cu cactusii, ele sunt foarte usor de ingrijit si pot sta fara apa zile in sir, prin urmare sunt ideale daca obisnuiesti sa pleci in vacanta. Nici macar frigul nu le dauneaza, daca temperaturile nu scad sub 5°C, prin urmare pot fi tinute in balcon pana toamna tarziu.

Rudele lor salbatice provin din regiuni aride ale Asiei precum desertul Gobi, zone stancoase sau friguroase si sunt obisnuite sa traiasca in conditii dificile, cu putina apa, dar cu multa lumina.  E important sa fie lasate in camere luminate puternic de Soare pentru ca iubesc foarte mult lumina.

Agavele

Familia Agavelor cuprinde sute de specii, dar nu toate sunt bune pentru apartament. Una dintre cele mai frumoase specii este Agava victoria. Aceasta creste in forma de glob. Are frunze dungate cu alb, ca si cand ar fi o zebra vegetala.

Aloe Vera

Si speciile de aloe vera sunt recomandate sa fie tinute in ghiveci in apartament, mai ales datorita proprietatilor curative ale sevei din frunzele de aloe vera recomandata pentru arsuri, dureri stomacale, dezechilibre hormonale. In functie de specie, planta de Aloe Vera infloreste la trei, patru ani de la cultivare.

Echeveria

Echeveria este o planta care creste sub forma de rozeta. Frunzele carnoase capata nuante de verde-argintiu, rosu sau roz sub razele soarelui puternic. Anumite specii derivate din echeveria au frunzele viu colorate iar florile au nuante de verde, mov, rosu, portocaliu sau maron.

Cum pastrezi plantele mai mult timp?

Toate speciile enumerate mai sus sunt rezistente la frig si nu au nevoie de apa zilnic. Toate iubesc lumina Soarelui si este recomandat sa le plantezi in vase de teracota, fara smalt, si sa le tii intr-un balcon insorit sau la o fereastra indreptata spre sud. Uda-le numai dupa ce pamantul s-a uscat la marginea ghiveciului si toarna apa in tavita vasului. La sfarsitul primaverii, le poti muta chiar pe pervazul exterior al geamurilor, in plin soare, acolo unde alte flori s-ar ofili. Pentru ele, soarele este un balsam, le ajuta sa isi pastreze culorile vii ale frunzelor si sa infloreasca bogat.

Daca inca nu te-ai decis asupra viitorului apartament, te invitam sa descoperi oferta noastra de apartamente cu balcoane tip lodja, ideale pentru a tine florile si a crea o atmosfera relaxanta.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar