Ai nevoie de ajutor in bucatarie? Alege un robot specializat

Ai nevoie de ajutor in bucatarie? Alege un robot specializat

Daca te-ai mutat recent in Cartierul Solar si ai terminat cu amenajarea bucatariei, e bine sa treci cu tehnologia la next level si sa alegi un robot specializat.

Ce este exact un robot de bucatarie?

Desi pare un termen desprins dintr-un roman Science Fiction, robotul de bucatarie este de fapt un termen pompos pentru un accesoriu de bucatarie multifunctional. Acest robot este capabil sa faca sarcinile repetitive mult mai repede si mai bine decat tine. Actionarea robotului se face manual, dupa ce utilizatorul asambleaza singur accesoriile necesare si adauga ingredientele.

Chiar si bucatarii experimentati apeleaza la roboti de bucatarie din motive de eficientizare a timpului si datorita rezultatelor mai bune decat in cazul operatiunilor manuale. Un blender va produce intotdeauna un smoothie mai bun decat va putea face un chef profesionist taind si storcand ingredientele.

In functie de complexitatea robotului de bucatarie ai la dispozitie mai multe functii, accesorii si programe de preparare a ingredientelor. Un robot de bucatarie nu poate fi folosit pentru gatitul felurilor de mancare cap coada, decat daca este vorba de retete de mancaruri crude precum salatele de legume si fructe.

Functii uzuale ale modelelor actuale

Inca nu te-am convins ca ai nevoie de roboti de bucatarie? Sa vedem atunci care sunt functiile pe care le poate indeplini cu succes un model tipic de robot.

Food processor (procesator de ingrediente) – cea mai importanta functie a unui robot de bucatarie, cea care il si incadreaza in aceasta categorie. Presupune existenta unui vas cu o lama la baza. Aceasta poate fi schimbata cu alte accesorii in functie de tipul retetei pe care dorim sa o preparam. Acestea pot fi: razatoare, disc de feliere etc. Un capac de protectie prevazut cu tup de introducere a alimentelor completeaza un procesator tipic.

Cum alegem un robot de bucatarie?

Accesoriile incluse – aceasta este cea mai evidenta diferenta si anume numarul de accesorii incluse in pachetul robotului. Modelele mai costisitoare vin cu boluri si vase de dimensiuni variate. Vin cu mai multe tipuri de lame si discuri de taiere, capace de protectie si alte accesorii care iti fac viata mai usoara in bucatarie.

Materialele folosite in constructie – un bol metalic este mai rezistent decat unul de policarbonat, care este net superior unui vas de plastic. Pretul este evident direct proportional cu durabilitatea unui robot de bucatarie. Platesti mai mult, dar te va tine si mai mult timp.

Programele suportate – chiar daca un robot vine cu mixer s-ar putea sa lipseasca programul de framantat aluatul pentru paine, care necesita un motor mai puternic, accesorii mai solide sau pur si simplu a fost omis de producator pentru a obtine un cost mai bun pentru robotul respectiv. La numarul de programe se adauga de multe ori si vitezele la care poate functiona motorul (turatii constante si functia de pulse).

Puterea motorului – motorul este inima robotului de bucatarie. Un model mai puternic si durabil permite ani lungi de functionare fara probleme. Ofera in acelasi timp acces la programe de prelucrare a ingredientelor care necesita o viteza de rotatie mai mare a lamelor de taiere/capetelor de amestecare. In plus, un motor mai puternic poate procesa o cantitate de mancare mai mare simultan. Este foarte util cand trebuie sa gatesti pentru mai multi oaspeti.

Pana la urma totul tine de buget si de posibilitatile financiare are fiecaruia. Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar