Ai casă nouă? Ce faci cu cea veche? Idei pentru vechea locuință.

Ai casă nouă? Ce faci cu cea veche? Idei pentru vechea locuință.

Ai casă nouă? Ce faci cu cea veche? Idei pentru vechea locuință.

Sunt multe motive pentru a-ți dori să te muți dintr-un apartament vechi într-o locuință nouă, în special dacă locuiești într-un centru urban în continuă dezvoltare, cum ar fi orașele Cluj, Iași, Brașov sau București. În timp ce nevoile și dorințele tale cu privire la spațiul în care locuiești se schimbă într-un sens pozitiv, arhitectura spațiului dintr-un apartament vechi nu poate fi modificată dupa bunul plac, dincolo de toate amenajarile si imbunatatirile.

În acest articol vom vorbi, așadar, despre moduri în care poți transforma apartamentul vechi în sursa de venit de care ai nevoie pentru o nouă investiție imobiliara sau, cu alte cuvinte, pentru a achiziționa apartamentul visurilor tale.

Scoți vechiul apartament la vânzare

O soluție comună ar fi sa scoți apartamentul vechi la vânzare. Cu banii obținuți să investești într-o locuință modernă. În acest sens îți recomandăm să apelezi la serviciile unui consultant imobiliar. De asemenea trebuie să ai așteptari realiste în ceea ce privește valoarea apartamentului tau. În cazul apartamentelor vechi, un raport echitabil valoare-preț nu este întotdeauna satisfacator pentru vanzator. Așadar gândește-te de două ori înainte de a vinde apartamentul pentru o suma modică, doar pentru a face vânzarea mai rapid.

Închiriezi 1-2 camere studenților

Daca ai cel puțin o camera nelocuită poți inchiria o parte din apartament pentru o perioadă. Evident, dacă nu te deranjează să stai în casă împreună cu persoane străine. În capitală și în celelalte centre universitare din țară, cererea studenților pentru camere de inchiriat este mereu în creștere. În ceea ce privește venitul, în București, spre exemplu, chiria medie pentru un apartament cu două camere este de aproximativ 400 euro. Pentru unul cu trei camere este de aproximativ 600 de euro. Prețurile cresc de la un an la altul. Așadar, indiferent in ce zona locuiești sau cum arată locuința ta, atâta timp cât este un spațiu îngrijit și curat, vei gasi studenți dornici să plătească pentru el.

Închiriezi camere turiștilor prin intermediul Airbnb.com

Daca nu ai auzit pana acum de site-ul Airbnb.com, trebuie sa stii ca este o modalitate simpla si profitabila de a socializa cu straini din toata lumea. Asadar, aceasta varianta este perfecta pentru tine daca esti o persoana deschisa si ai cunostinte de baza de limba engleza. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti creezi un profil personal pe Airbnb.com. Acolo trebuie să adaugi poze cu locuința ta. Menționezi de asemenea, prețul chiriei pentru o noapte (specificand numarul de camere pe care le inchiriezi) si o scurta descriere. Apoi astepti sa primesti cereri de la straini interesati sa viziteze Romania.

Spre deosebire de varianta închirierii de camere pentru studenți pe o perioada determinată mai lungă, varianta Airbnb are avantaje si dezavantaje. În primul rand nu ai garanția unui venit constant. Totuși poti închiria străinilor cu sume până la de două ori mai mari decat media. Aceasta în special daca locuiești în București. Trebuie să știi că media prețurilor chiriilor la nivel european este mai mare. Pe de alta parte, strainii care folosesc Airbnb sunt, de regula, sociabili si le place sa afle cat mai multe lucruri despre locurile pe care le vizitează. Așadar rezerva-ti timp sa stai de vorba cu ei si, de ce nu, bucura-te din plin de aceasta experienta unica alaturi de ei.

Transformi o parte din apartament în Escape Room

In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe spatii de tipul Escape Room in Romania, in timp ce la nivel european acest joc este de mult timp in topul preferintelor tinerilor. Daca nu ai auzit inca de acest concept, trebuie sa stii ca este un joc de aventura in care un grup de persoane sunt incuiate intr-o camera si au la dispozitie un timp limitat, de obicei 60 de minute, pentru a evada. Mai exact, participantii trebuie sa identifice indicii printre obiectele din camera, sa rezolve diverse puzzle-uri si enigme, pentru ca in final sa gaseasca drumul spre cheia care deschide usa camerei.

Romania a apărut pe harta mondiala a jocurilor de tipul Escape Room in 2013, atunci cand mai multi tineri din Cluj si Timisoara au deschis business-uri de succes cu acest specific. Asadar, piata din Romania a avut destul timp pentru a ajunge sa îndrageasca ideea, iar in prezent numai în București sunt cel putin 12 spatii de acest gen.

In Bucuresti, pretul unei ore petrecute in Escape Room variaza de la 30 la 100 de lei de persoană. Acesta variază în functie de specificul camerei și de marimea echipei. Exemple de tematici pentru Escape Room sunt filmele Star Wars, Game of Thrones, Harry Potter sau Bonnie and Clyde. Pe baza acestora poti construi trasee cu elemente simple si ieftine. Într-un spațiu Escape Room, povestea este singurul lucru care contează.

Trebuie sa fii creativ si sa creezi camere cu trasee spectaculoase. Astfel poți strânge o suma considerabila de bani in doar cateva luni. Apoi poți vinde apartamentul vechi chiar și la o suma modică. Apoi împreună cu banii stransi din business, să achizitionezi apartamentul modern pe care ți-l dorești.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar