Vrei sa economisesti inteligent? Investeste intr-un aparat de tuns

Vrei sa economisesti inteligent? Investeste intr-un aparat de tuns

Vrei sa economisesti inteligent? Investeste smart intr-un aparat de tuns

Daca ai decis sa investesti intr-un apartament nou, inseamna ca esti atent la toate celelalte investitii. Daca esti barbat si ai adoptat noul trend, daca porti barba, stii ca un drum pana la orice salon de tuns pentru barbati pleaca de la 40-50 de ron pentru tuns si aranjat barba. Daca faci o socoteala simpla sunt sanse sa platesti si cate 50-60 de euro pe luna pe o operatiune pe care poti sa o faci si tu cu ajutorul unui aparat de tuns. Vrei sa economisesti inteligent? Investeste intr-un aparat de tuns. Cum alegi un aparat de tuns si la ce trebuie sa fii atent? Sunt intrebari la care vei afla raspunsul pe parcurs.

Caracteristici tehnice ce trebuie urmarite la un aparat de tuns

Revenind la tehnologia aparatelor de tuns, majoritatea modelelor functioneaza dupa fix acelasi principiu: o lama mobila ascutita se misca cu viteza mare peste o lama fixa, taiand automat orice fir de par care intra intre dintii celor doua lame. Diferenta o fac materialele folosite in constructia lamelor, pieptenelor, numarul de trepte de taiere, motorul si alte caracteristici.

Lungimea de taiere este de departe cea mai importanta caracteristica. Acesta este intervalul care determina lungimea minima si lungimea maxima a firului de par dupa tuns. Daca optezi pentru un model care poate taia foarte aproape de piele, sub 1 mm, este posibil sa folosesti aparatul si pentru ras.

Pe langa aspectul lungimii de taiere trebuie sa tii cont si de treptele intermediare. Acestea pot fi obtinute fie prin montarea de piepteni de dimensiuni fixe, fie prin utilizarea unei rotite de pe lateralul manerului, care ajusteaza mult mai fin (pasi de sub 1mm) inaltimea lamei. Majoritatea modelelor au pana la 5 trepte de taiere. Totusi exista si modele profesionale cu peste 30 de trepte, daca iti permite bugetul.

Printre accesoriile livrate de producator trebuie neaparat sa se numere si trimmer-ul. Exista mai multe tipuri. Adaptorul cu pieptanul cu lungime de taiere foarte mica pentru barba, cu pieptene ingust pentru perciuni sau mustata si trimmerul cu cap rotativ pentru parul din urechi si din nas. Aceste trimmere sunt accesorii care necesita inlocuirea capului detasabil al aparatului de tuns. Modelele cu mai multe trimmere sunt mai scumpe decat cele cu cap de taiere fix.

Ca si in cazul aparatelor de ras, vor ramane bucati de fire de par intre dintii lamelor de taiere, deci va trebui sa cureti aparatul dupa fiecare utilizare. Acesta este si un obicei recomandat din punct de vedere sanitar.

Tipuri de aparate

In linii mari exista trei tipuri principale de motoare pentru aparate de tuns, in ordinea pretului si performantelor: electromagnetic, cu pivot si motor rotativ.

Motorul electromagnetic se gaseste in special pe modelele cele mai ieftine si poate fi recunoscut prin zgomotul ridicat si vibratiile pe care le produce in timpul utilizarii. Viteza de taiere este buna, dar motorului ii lipseste puterea, deci nu va fi capabil sa taie par umed sau ud, existand chiar riscul blocarii in aceste cazuri sau daca parul este prea des. Viteza mare a lamelor le face sa se incalzeasca destul de puternic. Acest lucru ce poate deveni deranjant la contact prelungit cu pielea capului.

Pe locul doi gasim motorul cu pivot. Acesta are o putere crescuta, ce permite taierea firelor de par groase sau umede. Dezamageste putin la capitolul viteza, deci va trebui sa misti aparatul mai incet, ca sa nu smulgi firele de par. Nu trebuie sa-ti spun cat de dureros poate fi un aparat de tuns care ciupeste.

Cea mai buna calitate o ofera motoarele rotative, ce vin cu avantajul puterii si cel al vitezei. Singurul dezavantaj este cel al pretului ridicat. Din pacate tipul motorului nu este intotdeauna specificat de producatori (de obicei nu este). Va trebui sa sapi adanc pe forumuri in speranta ca vei gasi aceasta informatie.

Pana la urma alegerile iti apartin oricare ar fi domeniul de activitate. Iar daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar