Tips and tricks cum alegi un purificator de apa
Economiseste timp si bani cu un purificator de apa
Te-ai mutat in Cartierul Solar dar te-ai obisnuit sa nu mai bei apa de la robinet? Vrei sa scapi de drumurile pentru sticle de apa pana la magazin? Poti sa faci asta daca treci la un purificator de apa.
De ce sa alegi un purificator de apa pentru acasa? Sanatatea ta si a familiei tale, bani economisiti, timp salvat, efort scazut, calitatea apei pe care o consumi sunt numai cateva avantaje de care te poti bucura daca achizitionezi cel mai bun purificator de apa.
Ce este un purificator de apa?
Este un dozator de apa cu sistem de filtrare inclus. Avantajul dozatorului de apa cu sistem de filtrare este ca il legi la reteaua de apa potabila. Astfel scapi de stresul cumparaturilor zilnice sau saptamanale a bidoanelor sau sticlelor de apa, depozitarii lor in diverse spatii cu temperaturi optime cat si a costurilor ridicate.
Tot ce trebuie sa faci este sa il instalezi. Nu necesita echipa specializata, il poti instala chiar tu. La nevoie (de intretinere) ii schimbi filtrele. Utilizand cel mai bun purificator de apa vei obtine apa pura fara bacterii, microorganisme, miros si gust neplacut, impuritati, sedimente, metale grele, insecticide, pesticide sau alte elemente daunatoare organismului.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca apa este cel mai important element pentru organism. Calitatea apei pe care o consumam ne influenteaza calitatea vietii. Din pacate, atat apa de la robinet cat si apa imbuteliata pe care o gasim in comert nu sunt cele mai bune pentru sanatatea noastra. Conditiile necorespunzatoare de depozitare si compozitia plasticului folosit la fabricarea bidonului, fac din apa imbuteliata un adevart dusman pentru sanatate.
Alegand cel mai bun purificator de apa pentru acasa vei dispune neconditionat de apa pura, potabila la costuri scazute.
Indiferent ca alegi cel mai bun purificator de apa cu dozator simplu (numai apa rece) sau purificator de apa cu doua dozatoare de apa (apa rece si apa calda), vei vedea ca in timp aceasta investitie va fi una profitabila.
Cum alegi cel mai bun purificator de apa?
In functie de rezultatele dorite trebuie sa alegi cel mai bun purificator de apa pentru tine. La momentul actual exista mai multe tehnologii ce ofera rezultate diferite. Daca unele tehnologii nu sunt recomandate pentru ca scad calitatea apei si in timp dauneaza organismului (de exemplu aparatele cu filtre cu osmoza inversa) altele sunt foarte apreciate de oamenii de specialitate (purificatoare cu ultrafiltrare, purificatoare cu microfiltrare, purificatoare cu ionizare a apei, etc).
Daca luam in calcul indicatori precum calitatea apei rezultate din filtrare, costurile de achizitie, costurile de mentenanta, durabilitatea, raportul calitate/ pret, cel mai bun purificator de apa pentru acasa este cel ce utilizeaza tehnologia de ultrafiltrare. Acest tip de filtrare, contine si prefiltrare cu filtru de sedimente si carbune activat pentru eliminarea clorului, ierbicidelor, pesticidelor, gustului si mirosului. In ceea ce priveste purificatorul care ionizeaza apa, acesta se gaseste la preturi foarte ridicate. Cel cu filtre cu osmoza inversa nu este recomandat pentru ca apa rezultata nu mai are elementele nutritionale necesare organismului.
Dozatoare simple sau duble
Cel mai bun purificator de apaIn primul rand trebuie sa te decizi daca ai nevoie de un purificator de apa cu dozator simplu sau dublu. Purificatoarele de apa cu doua dozatoare furnizeaza atat apa rece cat si apa calda. Poate la inceput nu il vei gasi util, dar in timp va fi indispensabil. Fie ca vei pregati supe instant, ceaiuri, cafele sau alte preparete, dozatorul de apa cu filtrare inclusa ce funizeaza si apa calda este cea mai buna alegere.
Rezervor incorporat
Nu este o conditie esentiala existenta rezervorul la dozatorul de apa cu filtrare inclus. In functie de capacitatea de apa furnizata, model, dimensiuni, numarul de dozatoare, etc purificatorul de apa poate avea un rezervor, doua rezervoare sau poate fi fara rezervor. In general, daca purificatorul de apa are dozator pentru apa calda si apa rece atunci el va avea mai mult de un rezervor.
Alege capacitatea rezervorului in functie de necesitati, de cati membri sunt in familie, etc. Dozatoarele de apa mici au un rezervor pentru apa rece de 3-4 litri, iar pentru apa calda de 1,5-2 litri. Cele mai multe dozatoare de apa mari au o rezerva de apa filtrata de peste 10 litri.
Pana la urma alegerea o vei face in functie de buget. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.