Vrei sa te simti zen cand ajungi acasa? Avem solutia

Vrei sa te simti zen cand ajungi acasa? Avem solutia

Solutia => Monteaza in camera un acvariu cu pesti

Ti-ai facut un credit imobiliar ca sa iti achizitionezi apartamentul mult visat in Cartierul Solar? Ai un job care te solicita foarte mult si de care ai nevoie ca sa poti sa-ti platesti ratele la imobil? Inseamna ca te-ar ajuta sa ai in apartament un acvariu cu pesti.

Terapia cu pesti este cunoscuta in lumea intreaga. Mai multi specialisti recomanda persoanelor care au un stil de viata stresant sa detina in apartament un acvariu cu pesti.

Dar, daca aparent lucrurile par simple fata de cresterea unei pisici sau a unui caine, trebuie stiut ca adevarul e mai complex. Altfel spus, intretinerea unui acvariu de pesti nu este doar o sarcina pentru copii. Dimpotriva, necesita timp si multa determinare pentru ca altfel risti ca pestii sa-ti moara rapid si sa nu merite investitia.

In primul rand, este important sa retii ca ai nevoie de multe accesorii pentru a avea un acvariu optim, indiferent de speciile de pesti pe care le vei alege.

Cum aleg un acvariu?

Totul pleaca de la volum. Altfel spus, in functie de spatiul si de locul unde vrei sa-l asamblezi, totul are legatura cu tot. Nu exista reguli simple de urmat pentru calculul volumului de apa necesar. Te poti ghida dupa principiul 4 litri de apa pentru fiecare peste. Nu uita si ca suprafata apei (aria totala expusa) joaca un rol important in capacitatea acvariului de a expira dioxid de carbon (CO2) si inspira oxigen (O2).

Daca este primul tau acvariu este bine sa incepi cu cateva specii de pesti usor de intretinut si mentinut in viata sanatosi precum speciile vivipare, care nasc pui vii, precum guppy, xipho, moly. Acestea nu sunt compatibile cu carasii aurii, betta, zebre sau nigro. Asocierile nefericite pot duce la pesti care ii ataca pe altii, cu rezultate dezastruoase.

Dupa ce ai ales modelul de acvariu si pestii, trebuie sa tii cont si de modul in care vei amplasa bolul cu apa. Altfel spus, e important sa tii cont de greutatea acvariului cand este plin cu apa cu tot cu accesorii. Ca idee, greutatea pentru un acvariu de cateva sute de litri va cantari cateva sute de kilograme, deci s-ar putea sa puna la incercare structura de rezistenta a blocului. Nu te astepta deci sa poti instala un acvariu imens. Cel mai adesea va trebui sa alegi un model de cateva zeci de litri, pana intr-o suta.

Materialul pentru acvariu – sticla sau acril?

Principalele materiale din care sunt facuti peretii acvariilor sunt sticla si acrilul. Sticla groasa, de cel putin 5-6 mm, este de preferat peretilor acrilici, mai putin rezistenti la zgarieturi. Sticla este insa mai grea, mai scumpa, se poate ciobi la colturi si distorsioneaza imaginea. Dar nu necesita un cadru de rezistenta special.

Dupa ce alegi materialul acvariului, urmatoarea componenta extrem de importanta este pompa de recirculare a aerului, mai ales daca nu folosesti plante naturale pentru decor. Improspatarea cu oxigen a apei este absolut necesara, in special noaptea, cand plantele nu produc oxigen.

Chiar daca pompa de aer nu este complet silentioasa, in general vorbim despre un nivel de zgomot scazut in timp operarii. Doar persoanele foarte sensibile nu vor putea dormi in aceeasi camera cu avariul. Pe timp de zi cel mai probabil nici nu vei auzi pompa lucrand cat timp sistemul de prindere este prevazut cu picioruse sau ventuze de cauciuc cu rol de amortizare a vibratiilor.

Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Specialistii nostri in design interior cu siguranta vor gasi cele mai bune solutii pentru amenajarea livingului sau camerei unde vrei sa montezi acvariul.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar