Importanta meselor din living si bucatarie intr-un apartament nou

Importanta meselor din living si bucatarie intr-un apartament nou

Importanta meselor din living si bucatarie intr-un apartament nou

Daca te-ai mutat in Cartierul Solar, urmeaza acum partea creativa. Amenajarea interiorului. Desenarea creativa a livingului,dormitorului sau bucatariei este un pas important. Si, mai mult decat atat, vei observa ca micile detalii chiar fac diferenta.

Mesele si rolul lor in arhitectura apartamentului

Un spațiu confortabil nu este complet fără adăugarea unor mese. Dacă livingul este pentru ocazii particulare, neoficiale sau pentru activităţi de rutină, veți dori, probabil, să puneţi la dispoziţie suficiente suprafețe pentru ca membrii familiei să poată plasa anumite obiecte, fie chiar şi un pahar cu apă sau o cană cu lapte. Regula generală este de a plasa măsuţa de cafea la aproximativ 35 – 45 cm de canapea. Cele secundare pot sta chiar mai aproape. Regula valabila si pentru zona de bucatarie, asta in functie de modul in care ati gandit de la inceput arhitectura apartamentului.

Câte suprafeţe plane doriţi să aveţi într-o încăpere de acest gen depinde numai de voi. Încercați să vă aşezaţi pe fiecare scaun şi să-i luaţi “pulsul”, imaginându-vă că puneţi ceşcuţa cu cafea sau revista pe masa din faţa voastră pentru a determina cu exactitate distanţa ideală.

Dacă spațiul nu este suficient de încăpător, dar necesită mai multe astfel de suprafeţe, încercaţi să formaţi “cuiburi” de mese, care pot fi mutate oriunde atunci când aveți mai multe persoane în cameră. Păstrați conversațiile neîntrerupte prin gruparea a trei – patru scaune într-un mod cât mai plăcut şi confortabil.

Cum gasim echilibrul in bucatarie sau living?

Cea mai importantă regulă de reținut atunci când plănuiţi să organizaţi o cameră de zi sau bucatarie este echilibrul. Camere mari pot “înghiţi” piese mari de mobilier, dar nu fiecare piesă trebuie să fie neapărat mare. Camerele mici pot opune rezistenţă unei canapele mari. Acestea atrag după ele măsuţe voluminoase de cafea, obiecte cu care veţi umple camera cât aţi clipi. Ca idee, măsuţa de cafea ar trebui să măsoare, de exemplu, jumătate sau chiar două treimi din dimensiunea canapelei. Mesele din spatele canapelei nu trebuie să fie mai înalte decât spătarul canapelei. Pot fi apropiate de lungimea acesteia. Totusi, lăsaţi 15 cm la fiecare capăt al canapelei.

Dimesiunile măsuțelor laterale, pe care de cele mai multe ori se află veioze sau elemente decorative, vor depinde în mare măsură de numărul de obiecte pe care doriţi să le plasaţi pe suprafațele lor, şi chiar de cât spaţiu dispuneţi. Înălțimea lor nu ar trebui să depăşească înălțimea brațului piesei tapisate. Totusi nu trebuie nici să fie mai mică decât înălțimea şezutului unui scaun. Asigurați-vă doar că o persoană poate aşeza cu ușurință ceva pe marginea acestei mese. Dacă este posibil, postați câte o măsuţă aproape de fiecare scaun, pentru aşezarea băuturilor răcoritoare, cărţilor, revistelor, etc.

Dacă aveți nevoie de spaţii de depozitare în această cameră, alegeţi piese cu uşi pentru păstrarea unui aspect curat şi îngrijit. Dacă doriți totuşi să vă etalaţi noul set de porţelan, atunci găsiți o formulă care să vă ajute să scăpaţi de praful supărător. Alegeti o piesă de depozitare cu geamuri sau uşi din sticlă. Pentru a crea un sentiment mai puternic de unitate, locul mobilierului ar trebuie să fie în paralel cu pereţii.

Dar dacă vă doriţi emoţie şi contrast, mobilierul poate fi plasat pe diagonală, stil denumit uneori şi “diagonală dinamică”. Experimentaţi, lăsând un perete liber (mai ales în cazul în care peretele respectiv flanchează un spaţiu de trecere sau un coridor).

Indiferent ce alegi, e important sa-ti placa. Si daca vrei sa ne vizitezi, sa vezi cum arata apartamentele noastre, nu ezita sa ne scrii.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar