Iata ce interesant poate fi intr-un apartament la ultimul etaj!

Iata ce interesant poate fi  intr-un apartament la ultimul etaj!

Cum sa-ti alegi echipamentul daca esti pasionat de astronomie si te-ai mutat intr-un apartament la ultimul etaj

Iata ce interesant poate fi intr-un apartament la ultimul etaj!

Fiecare dintre noi are o pasiune. Si daca esti pasionat de astronomie, Cartierul Solar e exact locul potrivit unde poti sa-ti gasesti apartamentul visat.

Dincolo de faptul ca aici gasesti singurul  ansamblu alimentat cu energie verde, numele cladirilor de apartamente au nume de planete.

Prin urmare, daca esti pasionat sa vezi stelele, planetele, sa cauti masina Tesla a lui Elon Musk si sa-i verifici orbita, daca vrei sa intelegi cosmosul pe timpul noptii, poti sa iti cumperi un telescop.

Iar daca ai ales un apartament la ultimul etaj cu balcon deschis, stii exact unde sa-ti amplasezi telescopul. Intrebarea este, cum il alegi?

Cat costa un telescop bun?

E de la sine inteles ca un telescop mai bun e mai scump, dar care e modelul pe care sa ti-l poti permite si totusi sa te ajute in explorarea cerului instelat.

Daca vrei sa te apropii de tehnologiile folosite de centrele SATI din desertul american, va trebui sa investesti sume mari de bani pentru un telescop cu sistem optic suficient de puternic pentru a vizualiza formatiuni aflate la sute de mii sau chiar milioane de ani lumina distanta de Pamant.

Dar daca vrei sa privesti Luna, Marte sau alte corpuri ceresti din galaxia Calea Lactee, atunci investitia ta poate fi mult mai accesibila.

Ce inseamna un telescop astronomic de nivel amator?

Este foarte important sa intelegi ca un telescop astronomic de nivel amator nu iti va permite sa observi cele mai indepartate colturi ale universului, dar vei putea de exemplu vedea galaxii precum Andromeda, aflata la peste 2.5 milioane de ani lumina de Pamant, sau Calea Lactee.

Un telescop astronomic bun iti va dezvalui nebuloase precum Lyra, Orion, aflate la peste 1500 de ani lumina, in ceea ce astronomii numesc deep-space, adica spatiul cosmic indepartat.

Tipurile de telescoape

Din punctul de vedere al amplasarii elementelor interne exista trei tipuri principale de telescoape astronomice: Telescop refractor (luneta, acromat),  telescop reflector si Telescop catadioptric.

Telescop refractor

Arata ca tub lung cu lentila la un capat si ocularul la capatul opus. Obiectivul principal capteaza lumina si o concentreaza intr-un punct pe ocular. Distanta intre cele doua capete determina distanta focala a telescopului care poate varia de la cativa zeci de centimetri la maxim un metru jumatate.

Telescop reflector (Newtonian)

Razele de lumina intra prin capatul gol al telescopului si sunt reflectate de o oglinda de la capatul de jos al tubului catre o alta oglinda secundara mai mica, ce dirijeaza fluxul luminos catre ocularul din partea de sus a telescopului. Acest tip de telescop este mai ieftin ca o luneta, insa necesita reglaje suplimentare.

Daca nu cunosti putina optica sunt sanse sa dureze mai mult montarea lui si trebuie recalibrat de fiecare data, chiar daca il lasi intr-un punct fix, pozitiile astrelor pe cer difera de la o zi la alta.

Telescop catadioptric (Cassegrain)

Este o combinatie intre telescoapele tip luneta si cele reflectoare unde lumina trece intai printr-o placa corectoare. Sunt mai compacte. Privitul se face in partea de jos, ca la telescoapele luneta. Tuburile sunt inchise, deci nu se depune praf la interior. In plus, sunt mult mai stabile, nu au nevoie de multe ajustari.

Inca nu ti-ai luat apartamentul? Poti sa te grabesti si sa prinzi oferta noastra. Vrei sa te programezi pentru o vizita? Intra pe site-ul nostru si alegeti ziua in care vrei sa ne vezi apartamentele. Formularul il gasesti AICI!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar