Cum să-ți scazi costul facturilor la întreținere?

Cum să-ți scazi costul facturilor la întreținere?

Soare pe bloc – sau cum să-ți scazi costul facturilor la întreținere

Problema facturilor mari la întreținere în blocurile vechi nu e un subiect nou. Pierderile de energie, pierderile de apă, tabelul de la administrație cu costurile împărțite în regim paușal, sunt lucruri de care mulți se lovesc an de an.

Și atunci, ce e de făcut? O variantă ar fi instalarea unei centrale termice pe gaz și debranșarea de la sistemul de cartier. Totuși dacă zidurile sunt vechi și instalația folosește calorifere cu randament mic, atunci pierderile de energie vor fi la fel de mari.

Și dacă schimbi și caloriferele și reamenajezi întreg spațiu locativ? Montare de pereți falși, rigips, zăpadă artificială, vată de sticlă – vei constata că întreaga lucrare se va amortiza într-o perioadă lungă de timp.

Energia Verde – o soluție evergreen

Cum ar fi să folosești pentru o parte din consumul casnic de energie o sursă regenerabilă? Cum ar fi să te folosești de Soare? Energia solară este manipulată de zeci de ani iar câmpuri cu panouri solare au început să apară și în România în ultimii ani.

Energia solară este în primul rând gratuită și nepoluantă. Cum ajungi să o captezi? Cu ajutorul unor panouri solare.

Știați că printr-o utilizare eficienta a energiei solare se poate economisi într-un an aproximativ 70% combustibil pentru încălzirea apei menajere și 30% combustibil pentru încălzire.

În plus, panourile solare funcționează tot timpul anului și atunci când este înourat sau frig, ele stochează energia neconsumată în acumulatori speciali pentru a transfera surplusul în rețea atunci când ai nevoie de curent sau căldură.

Se pot pune panouri solare pe acoperișul unor blocuri vechi?

Tehnic, este posibil. Este o investiție costisitoare pe termen mediu și lung. În primul rând ai nevoie de aprobare de la administrație. Apoi de montarea lor în așa fel încât să te ajute doar pe tine dar să nu creeze fluctuații în rețeaua de curent din bloc sau din cartier.

Mai mult decât atât, e important să știi cine mai are acces pe acoperișul blocului și cum arată zona în care vrei să faci acest montaj. Dacă cineva îți sparge un panou sau mai multe și se pot întâmpla accidente de acest fel, vei constata că investiția ta nu mai e rentabilă.

Cum ar fi să existe un ansamblu rezidențial unde apartamentele să dețină panouri solare pe acoperiș?

Din fericire, există un astfel de loc. Cartierul Solar se întinde pe aproape 25.000 de mp, iar toate apartamentele au pe acoperiș montate panouri solare.

Practic, toate costurile de instalare și mentenanță a rețelei de energie electrică, toate discuțiile interminabile cu administrația sau locatarii dispar.

În plus, în Cartierul Solar ai acces la o mulțime de facilități și servicii extra. Vino să ne vizitezi apartamentele, inspirate din viitor pentru confortul tău din prezent.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar