Cum sa-ti amenajezi living-ul in stil exotic african

Cum sa-ti amenajezi living-ul in stil exotic african

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou nemobilat si vrei sa ii dai un aer cat mai exotic, poti incerca stilul de living african. Daca esti pasionat de calatorii, de aventura, acest stil de design interior ti se potriveste cel mai bine.

Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca sa amenajezi? Stilul african este descris de specialistii in arhitectura ca fiind un stil impulsiv si torid, care musteste de enigmele si misterele continentului african si a triburilor sale.

Designerii de interior, inainte de a nuanta acest stil s-au inspirat din triburile din regiunea Maroc, Congo, Africa de Sud, Madagascar, Sudan si Kenya.

Totusi, ca sa pastrezi si armonie in spatiul locativ poti sa te limitezi cu influentele continentului african in zona living-ului.  Totusi, si aici intrebarea ramane: – Decoram integral living-ul in stil african sau ne limitam doar la introducerea catorva elemente?

Raspunsul corect nu exista pentru ca aceasta intrebare este extrem de fluida si versatila. In primul rand trebuie sa tinem cont de spatiul respectivului living, conteaza daca acest living face parte dintr-un apartament decomandat, semidecomandat sau dintr-un apartament la liber, necompartimentat, daca se face trecerea direct din living spre balcon si ce tip de balcon – clasic sau lodja.

Plus ca mai conteaza si bugetul fiecarei persoane si gusturile in ceea ce priveste asimilarea stilului african.

De exemplu, daca pe o canapea clasica, desenatat minimalist, o vom acoperi cu o cuvertura cu imprimeuri africane si mai aruncam in jurul canapelei cateva pernute multicolore, vom reusi sa incalzim atmosfera camerei dar asta nu inseamna ca am amenajat in stil african.

Ce reprezinta stilul african in decoratiunile interioare?

Stilul African inseamna cuverturi, plapumi, pernute, draperii si fete de masa de in, cu imprimeuri geometrice sau broderii cu motive safari, veioze, suveniruri, statuete, vaze si tavi din piatra, fier sau lemn, decoratiuni din bambus si tobe africane.

Culorile peretilor in casele decorate in stil African sunt calde: rosu, caramiziu, portocaliu sau aramiu. Pe fondul acestor culori se potrivesc de minune mastile africane din lemn.

Tapiteria si tesaturile trebuie sa fie multicolore, sa nu lipseasca rosul, portocaliul, verdele, albastrul sau galbenul, culorile cat mai vii, in general. Culorile specifice stilului african de decorare sunt culorile soarelui, a pamantului, a apelor, a desertului si a oazelor verzi.

Stilul Marocan – O aventura eclectica la granita dintre Europa si Africa

Unul dintre cele mai permisive stiluri de amenajari interioare in stil african este stilul marocan. Acesta are multiple influente si din zona Spaniei si Portugaliei.

Vorbim aici practic de farfurii ceramice pictate manual, cufere din lemn si piele. Vorbim de veioze si lampadare din fier sau lemn cu abajururi din piele sau sticla, pictate manual. Ne gandim la oglinzi si paravane cu incrustatii deosebite, covoare tesute sau din piele, mobilier incrustat din metal sau lemn.

Totul tine de bugetul vostru si de creativitatea voastra. Noi va uram succes in amenajarea noului apartament! Daca inca nu v-ati decis ce spatiu locativ sa achizionati in cadrul complexului Cartierul Solar, va stam la dispozitie la doar un telefon distanta:

CONTACT


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar